Kuracie rezne

Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre

Autor receptu: redakcia

Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa napríklad "vyprážam" v rúre.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rezne z kuracích pŕs z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  2. Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku, mletý sušený zázvor a premiešame.
  3. Vajíčka rozšľaháme v druhom hlbokom tanieri a do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku.
  4. Rezne obaľujeme najskôr v ochutenej múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.
  5. Trochou masla ghee potrieme pekáč a obalené rezne doň naukladáme. Zvyšné maslo ghee rozdelíme navrch rezňov.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút, potom rezne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.