Kuracie rezne
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Autor receptu: redakcia
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa napríklad "vyprážam" v rúre.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rezne z kuracích pŕs z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku, mletý sušený zázvor a premiešame.
- Vajíčka rozšľaháme v druhom hlbokom tanieri a do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku.
- Rezne obaľujeme najskôr v ochutenej múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec
v strúhanke.
- Trochou masla ghee potrieme pekáč
a obalené rezne doň naukladáme. Zvyšné maslo ghee rozdelíme navrch rezňov.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút, potom rezne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.