Chrenová omáčka, zemiaky a vajíčko

Autor receptu: lenkac

Rýchly obed, resp. večera

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme sa zápražku z masla a múky, zalejeme mliekom a neskôr pridáme smotanu na varenie. Keď nám zmes zovrie, pridáme čerstvo nestrúhaný chren, soľ, mleté čierne korenie, cukor a citrónovú šťavu. Všetky suroviny podľa chuti stravníkov (ja som s chrenom nešetrila). :)
  2. Ocot, resp. zradný ocot, pridávame až po dovarení a miernom vychladnutí, aby sa nám to nezrazilo. Ocot je dôležitá zložka, netreba na ňu zabúdať, dodáva skvelú chuť s chrenom a cukrom.
  3. Prílohou sú varené zemiaky a varené vajíčko.
  4. Dobrú chuť :)