Chrenová omáčka, zemiaky a vajíčko
Autor receptu: lenkac
Rýchly obed, resp. večera
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme sa zápražku z masla a múky, zalejeme mliekom a neskôr pridáme smotanu na varenie. Keď nám zmes zovrie, pridáme čerstvo nestrúhaný chren, soľ, mleté čierne korenie, cukor a citrónovú šťavu. Všetky suroviny podľa chuti stravníkov (ja som s chrenom nešetrila). :)
- Ocot, resp. zradný ocot, pridávame až po dovarení a miernom vychladnutí, aby sa nám to nezrazilo. Ocot je dôležitá zložka, netreba na ňu zabúdať, dodáva skvelú chuť s chrenom a cukrom.
- Prílohou sú varené zemiaky a varené vajíčko.
- Dobrú chuť :)