Domáci chlieb

Chlieb so sušenými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj nejakou nátierkou má výborný šmrnc.

1 bochník
porcia
10 (+ kysnutie) minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme najprv vodu, potom múky, soľ, droždie a vypracujeme cesto.
  2. Vmiešame doň nasekané orechy a na maličké kúsky nakrájané slivky.
  3. Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  4. Potom ho dáme do olejom vymastenej nádoby na terinu (alebo vytvarujeme bochník) a necháme podkysnúť ešte 10 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C, na dno ktorej sme dali hrnček s vodou. Pečieme asi 50 minút.