Domáci chlieb
Chlieb so sušenými slivkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj nejakou nátierkou má výborný šmrnc.
1 bochník porcia |
10 (+ kysnutie) minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme najprv vodu, potom múky, soľ, droždie a vypracujeme cesto.
- Vmiešame doň nasekané orechy a na maličké kúsky nakrájané slivky.
- Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
- Potom ho dáme do olejom vymastenej nádoby na terinu (alebo vytvarujeme bochník) a necháme podkysnúť ešte 10 minút.
Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C, na dno ktorej sme dali hrnček s vodou. Pečieme asi 50 minút.