Chlieb (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Pridávam sem môj ďalší recept na výborný chlebík.
75 minút príprava |
60 minút na 200-180 °C |
Postup
- Pripravíme si sutoviny
- Ja miesim v stroji čiže do nádoby na miesenie si nalejem vlažnú vodu, do ktorej dám 1 PL medu a droždie. Premiešam a nechám postáť.
- Pokiaľ nám droždie začne pracovať, preosejeme si múku do ktorej pridám 2 zarovnané ČL soli a premiešam. Tým ešte múku prevzdušním.
- Keď droždie začne pracovať nasypem do nádoby múku, 2 PL olej, 1 ČL ocot, a 3 stredne veľké postrúhané zemiaky.
- Keď mám takto všetko v nádobe začnem miesiť. V stroji miesim asi 10-13 minút.
- Cesto vymiesené a dáme ho kysnúť prvých 30 minút.
Tento postup som už sem pridala ale pre úplnosť tohto receptu sem pridávam celý foto postup.
- Cesto prvý krát nakysnuté.
- Cesto si premiesime.
- Dáme znovu na 30 minút nakysnúť.
Pripravíme si plech na ktorom budeme piecť chlebík a po 20 minútach kysnutia si zapneme rúru na 200 stupňov a vložíme do nej pripravený plech.
- Tu je cesto nakysnuté po druhých 30 minútach.
- Teraz musíme pracovať rýchlo. Vyberieme si predhriaty plech a prenesieme naň cesto a vyformujeme si aký chceme mať chlebík. Ja som teraz zvolila podlhovastý.
- Dala som ho do rúry. Ale zabudla som ho dva krát nakrojiť nakrojila som ho až v rúre tak mi potom troch viac praskol. Ale na chuti to nič nemení.
Pečie sa prvých 15-20 minút na 200 stupňov a potom znížim teplotu na 180 stupňov a pečiem ešte 40 minút.
Tu už je upečený a natretý vodou do ktorej som pridala trochu pretlačeného cesnaku. Skúsila som to prvý krát a chutilo nám to.Ale kto cesnak nemusí tak nech si potrie len čistou vodou a zakryje a nechá vychladnúť.
- Ešte jedna foto v celku chlebík.
- Tu je prekrojený.
- Ešte jeden pohľad.