Chlieb (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Pridávam sem môj ďalší recept na výborný chlebík.

75 minút
príprava
60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si sutoviny
  2. Ja miesim v stroji čiže do nádoby na miesenie si nalejem vlažnú vodu, do ktorej dám 1 PL medu a droždie. Premiešam a nechám postáť.
  3. Pokiaľ nám droždie začne pracovať, preosejeme si múku do ktorej pridám 2 zarovnané ČL soli a premiešam. Tým ešte múku prevzdušním.
  4. Keď droždie začne pracovať nasypem do nádoby múku, 2 PL olej, 1 ČL ocot, a 3 stredne veľké postrúhané zemiaky.
  5. Keď mám takto všetko v nádobe začnem miesiť. V stroji miesim asi 10-13 minút.
  6. Cesto vymiesené a dáme ho kysnúť prvých 30 minút. Tento postup som už sem pridala ale pre úplnosť tohto receptu sem pridávam celý foto postup.
  7. Cesto prvý krát nakysnuté.
  8. Cesto si premiesime.
  9. Dáme znovu na 30 minút nakysnúť. Pripravíme si plech na ktorom budeme piecť chlebík a po 20 minútach kysnutia si zapneme rúru na 200 stupňov a vložíme do nej pripravený plech.
  10. Tu je cesto nakysnuté po druhých 30 minútach.
  11. Teraz musíme pracovať rýchlo. Vyberieme si predhriaty plech a prenesieme naň cesto a vyformujeme si aký chceme mať chlebík. Ja som teraz zvolila podlhovastý.
  12. Dala som ho do rúry. Ale zabudla som ho dva krát nakrojiť nakrojila som ho až v rúre tak mi potom troch viac praskol. Ale na chuti to nič nemení. Pečie sa prvých 15-20 minút na 200 stupňov a potom znížim teplotu na 180 stupňov a pečiem ešte 40 minút. Tu už je upečený a natretý vodou do ktorej som pridala trochu pretlačeného cesnaku. Skúsila som to prvý krát a chutilo nám to.Ale kto cesnak nemusí tak nech si potrie len čistou vodou a zakryje a nechá vychladnúť.
  13. Ešte jedna foto v celku chlebík.
  14. Tu je prekrojený.
  15. Ešte jeden pohľad.