Foto: tkatka
Recept na chlebové kornútky som našla na tejto stránke: http://www.limarapeksege.hu/2011/03/kenyertolcserek.html hneď som ich musela vyskúšať :))) sú vynikajúce :)))
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
140 g |
|
1 PL |
|
1,5 čl |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
20 g |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 PL |
|
425 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme kornútky (8 kusov) z tvrdšieho papiera a obalíme ich alobalom.
-
2
Z droždia, cukru a vlažného mlieka si urobíme kvások. Do rýchlokysky (alebo misy) si dáme múku a soľ, zamiešame. Pridáme ostatné suroviny na cesto a vykysnutý kvások, vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rýchlokysku uzavrieme a vytlačíme vzduch a necháme vykysnúť.
-
3
Cesto rozdelíme na 8 bochníkov.
-
4
Bochníky vyšúľame na dlhí pás...
-
5
...natočíme na pripravené kornútky (alobalové kornútky môžeme potrieť olejom). Rúru nastavíme na 35 °C vložíme plech s kornútami na 15 minút necháme kysnúť.
-
6
Po vybratí ( rúru nastavíme na 180 °C) kornútky potrieme rozťahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami. Plech vložíme do vyhriatej rúry a kornútky upečieme do zlatista (mne to trvalo 30 minút).
-
7
Z upečených kornútkov vyberieme papierové kornútky.
-
8
Papriky, paradajky, cibuľu, šalát, vyprážaný rezeň nakrájame na kocky a vložíme ich do misky, pridáme majonézu, smotanu, soľ, tymián a dobre zamiešame.
-
9
Do kornútkov vložíme list z ľadového šalátu a naplníme plnkou a môžeme podávať :)))
-
10
Sú vynikajúce :))) prajem dobrú chuť :)))
*****
veru je dobre pripomenúť si niektoré recepty, krásne sa ti vydarili a dala by som si aj s tou šnicľou
nedaří se mi přidat foto
Vďaka.