Chlebové kornútky plnené šalátom (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Recept na chlebové kornútky som našla na tejto stránke:
http://www.limarapeksege.hu/2011/03/kenyertolcserek.html
hneď som ich musela vyskúšať :))) sú vynikajúce :)))
8 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si urobíme kornútky (8 kusov) z tvrdšieho papiera a obalíme ich alobalom.
- Z droždia, cukru a vlažného mlieka si urobíme kvások. Do rýchlokysky (alebo misy) si dáme múku a soľ, zamiešame. Pridáme ostatné suroviny na cesto a vykysnutý kvások, vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rýchlokysku uzavrieme a vytlačíme vzduch a necháme vykysnúť.
- Cesto rozdelíme na 8 bochníkov.
- Bochníky vyšúľame na dlhí pás...
- ...natočíme na pripravené kornútky (alobalové kornútky môžeme potrieť olejom). Rúru nastavíme na 35 °C vložíme plech s kornútami na 15 minút necháme kysnúť.
- Po vybratí ( rúru nastavíme na 180 °C) kornútky potrieme rozťahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami. Plech vložíme do vyhriatej rúry a kornútky upečieme do zlatista (mne to trvalo 30 minút).
- Z upečených kornútkov vyberieme papierové kornútky.
- Papriky, paradajky, cibuľu, šalát, vyprážaný rezeň nakrájame na kocky a vložíme ich do misky, pridáme majonézu, smotanu, soľ, tymián a dobre zamiešame.
- Do kornútkov vložíme list z ľadového šalátu a naplníme plnkou a môžeme podávať :)))
- Sú vynikajúce :))) prajem dobrú chuť :)))