Chlebová pochúťka fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 1. septembra 2014
Chlebová pochúťka (fotorecept)
Foto: jarbra

Rychle, jednoduche, chutne. Recept pripraveny neskoro v noci, fotilo sa mi velmi zle.

Suroviny

6 ks
1 ks konzerva
2 ks
100 ml
80 g
1 ks väčšia
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktore potrebujeme:

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravcovu konzervu ( Lunc ) a ocistenou cibulu zomelieme, pridame ocisteny a rozotrety cesnak ( podla chuti ).

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K zomletemu masu z konzervy, pridame cele vajicko, cibulu, cesnak, mlete cierne korenie, sol. ( podla chuti ).

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chlebove krajce naplnime tak, ze jeden krajec natrieme masovou zmesou, a vrch prikryjeme dalsim krajcom chleba.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krajce spojime sparadlami a nechame cca 30 minut odlezat v chladnicke, aby stuhli.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mlieka, zo zltkov a muky pripravime cesticko, pridame trochu soli ...

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyslahane bielka pridame do cesticka, zlahka zamiesame.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krajce obalime v cesticku ...

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyprazame na rozpalenom oleji.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K tejto pochutke mozme podavat zeleninovy salatik, alebo cokolvek naco mate chut.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridavam este napis konzervy je to ,, LUNC ,,.

    Chlebová pochúťka (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
zaujímavý nápad. pamätám sa, že kedysi /už dávno/ za prešlých čias sme sa veľmi tešili, ak sme v obchode dostali lunchmeat v takom ružovkastom obale na konzerve, aj sme si ho vypražili, keď nebolo na mäso. Ale potom sa kvalita výrazne zmenila/ako väčšiny tovaru/ a už som ho od detstva nejedla.spomienky...
Luncheon uz veru nieje to co byval... ked tak, kukat etiketu, aby tam bolo aspon 75-80% masa....

Inak, staci si pozriet zlozenie konzervy pre ludi a pre macky/psov :) Velakrat doprajeme viac nasim domacim milacikom, ako sami sebe ;)
@obor123 , @micanela zas to netreba hadzat do jedneho vreca /tak ako parocky nase milovane :D/

Je nam urcite jasne, ze ak vyrobca moze pomliet, tak sa v tom mletom strati kadeco /uz som pocul aj take, ze sa sem-tam potkan do mlynca na maso zatulal :)/

Ale tak su urcite aj kvalitne vyrobky.
Výborný nápad na rýchle jedlo. Pri zaneprázdnenosti a raz za čas, určite skúsim.
Dnes sa už "pančuje" aj mäso, takže často nevieme akú kvalitu jeme.
Konzervy vôbec nekupujem, ale tentokrát to vyskúšam.
Dobrý nápad, je to rýchle a určite aj chutí, mimochodom, myslím, že hlavne nás starších už jeden Lunch Meat nemôže rozhádzať, len si spomeňte kde všade niekedy práškovali DDT, nakoniec neni konzerva ako konzerva, treba čítať zloženie alebo v peňaženke :-), ja určite vyskúšam.
@babicka66 ,@motyka dakujem pekne, ... mne to chuti a hlavne jeto rychla priprava, tento receptik ma oslovil na jednom ,,party,, v NL velmi nam zachutil, ( nepoznam konzervy Slovenske, pretoze vela je novych vyrobkov a co si pamatam z rokoch 1975 to bol ,, meat pan ,, ciste maso apod.) ... doma pripravujeme jedla len varene, ... konzervy, sackove polievky, polotovary apod. to, nepozname.Tento recept som pridala pre jeho jednoduchost a samozrejme aj chuti. Na Vareche su recepty, ktore sa opakuju, ( zmeni sa nazov receptu, mnozstvo, poradie a uz je z toho novy recept ) ... recepty, ktore viem, ( ako polievky, hlavne jedlo, kolace apod. ) uz su tu, takze pridavam taketo jednoduche chlebove, sendvicove apod. Taketo receptiky su bezne na holandskych party. Este raz Dakujem pekne. Papa. :-)
Vyskúšala som na "párty". Každému chutilo. Bolo to neskutočne dobré. K tomu dosť šalátu a zeleniny. Super. Ďakujem za receptík. Raz za čas, určite budem robiť aj častejšie.

Pridaj komentár k receptu: