Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Odložila som si hlavičky, keď som robila rizoto, že skúsim dať do cestovín.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dala som variť penne do vriacej osolenej vody. Na panvicu som dala olej a opiekla na ňom pozdĺžne prekrojený cesnak, môžete ho potom vyhodiť, alebo ponechať, ako som urobila ja. Pridala som pohár paradajok, pokrájané sušené paradajky, bazalku, korenie a chilli papričky tiež pokrájané.
  2. Premiešala som a nechala chvíľu pobublať. Pridala som trochu vody z cestovín. Prihodila som hlavičky špargle a povarila asi 3 min., nemusia byť úplne uvarené, sú vyborné aj také chrumkavé.
  3. Prihodila som syr, trochu som si nechala na ozdobu
  4. Premiešala som, pridala penne aj zas s trochou vody, chvíľku premiešala, odstavila a pridala som vňať.
  5. Ja som si ešte na tanieri dala chilli olivový olej :-)
  6. No to je strašné, to fakt dnes mäso nebude ??? :-)