Cestoviny s cviklou

Cestoviny s pestom z červenej repy

Autor receptu: siuuu

Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť.* Toto je jeden z nich. Okrem toho, že sú cestoviny chutné, vždy ma uchváti ich úžasná farba.

3-4
porcie
5 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny klasicky v osolenej vriacej vode uvaríme na skus. Pokiaľ sa varia cestoviny, pripravíme pesto tak, že zmixujeme všetky zvyšné suroviny zo zoznamu.
  2. Cestoviny po uvarení scedíme a zmiešame s pestom - na jednu porciu používam cca 1 PL pesta. Na tanieri môžeme ešte posypať parmezánom a dozdobiť čerstvými bylinkami.