Cestoviny s grilovanou zeleninou a so slaninkou
			   Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 22. júla 2015
		   
		   šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 22. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g marinovaný | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g červená | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g farebná | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g mladá | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g oravská | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 100 ml s medom | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a neoplachujeme. Zeleninu poumývame a očistíme, petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
- 2
 Cuketu a baklažán nakrájame na rezance, papriku na lodičky, mladú cibuľku na väčšie kolieska a paradajky necháme vcelku. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni a všetku zeleninu postupne opečieme nasucho z každej strany. Opečenú zeleninu postupne vkladáme do veľkej misy, kde sa napokon zmieša s cestovinami a dochutí.
- 3
 Cestoviny osolíme a okoreníme, pridáme marinovaný cesnak, kečup, medovú sójovú omáčku a posekanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby. Nakoniec na panvici prudko opečieme pláty slaniny, ktorými ozdobíme šalát a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu