Cestoviny s grilovanou zeleninou a so slaninkou

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 22. júla 2015
Cestoviny s grilovanou zeleninou a so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g marinovaný
100 g
100 g
100 g
100 g červená
100 g
100 g farebná
100 g mladá
250 g oravská
100 ml
100 g strúhaný
100 ml s medom
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a neoplachujeme. Zeleninu poumývame a očistíme, petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.

  2. 2

    Cuketu a baklažán nakrájame na rezance, papriku na lodičky, mladú cibuľku na väčšie kolieska a paradajky necháme vcelku. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni a všetku zeleninu postupne opečieme nasucho z každej strany. Opečenú zeleninu postupne vkladáme do veľkej misy, kde sa napokon zmieša s cestovinami a dochutí.

  3. 3

    Cestoviny osolíme a okoreníme, pridáme marinovaný cesnak, kečup, medovú sójovú omáčku a posekanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby. Nakoniec na panvici prudko opečieme pláty slaniny, ktorými ozdobíme šalát a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

szupolka
Vzyera užasne ale na fotke je mrkva, ktora nie je ani na zozname potrebnych surovin. Alebo ma oči klamu?
szupolka
A ešte tak isto su na fotke šampiniony o ktorych sa v recepte nespomina.
evanaaa
Z toho si nič nerobte, nie je to prvýkrát, že sa popis nezhoduje s obrázkom, alebo surovinami......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia