Cestoviny s grilovanou zeleninou a so slaninkou
Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 22. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 22. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
100 g marinovaný |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g červená |
|
100 g |
|
100 g farebná |
|
100 g mladá |
|
250 g oravská |
|
100 ml |
|
100 g strúhaný |
|
|
|
100 ml s medom |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a neoplachujeme. Zeleninu poumývame a očistíme, petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
- 2
Cuketu a baklažán nakrájame na rezance, papriku na lodičky, mladú cibuľku na väčšie kolieska a paradajky necháme vcelku. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni a všetku zeleninu postupne opečieme nasucho z každej strany. Opečenú zeleninu postupne vkladáme do veľkej misy, kde sa napokon zmieša s cestovinami a dochutí.
- 3
Cestoviny osolíme a okoreníme, pridáme marinovaný cesnak, kečup, medovú sójovú omáčku a posekanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby. Nakoniec na panvici prudko opečieme pláty slaniny, ktorými ozdobíme šalát a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu