Cestoviny s grilovanou zeleninou a so slaninkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a neoplachujeme. Zeleninu poumývame a očistíme, petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
  2. Cuketu a baklažán nakrájame na rezance, papriku na lodičky, mladú cibuľku na väčšie kolieska a paradajky necháme vcelku. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni a všetku zeleninu postupne opečieme nasucho z každej strany. Opečenú zeleninu postupne vkladáme do veľkej misy, kde sa napokon zmieša s cestovinami a dochutí.
  3. Cestoviny osolíme a okoreníme, pridáme marinovaný cesnak, kečup, medovú sójovú omáčku a posekanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby. Nakoniec na panvici prudko opečieme pláty slaniny, ktorými ozdobíme šalát a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.