Cestoviny s brokolicou, citrónom a píniovými orieškami

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Cestoviny s brokolicou, citrónom a píniovými orieškami
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií

Suroviny

1 kg
1 kg
120 ml
150 g
25 g
50 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente spolu s kúskami brokolice. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme oriešky a roztlačíme k nim 2 strúčiky cesnaku a restujeme dozlatista.

  2. 2

    Pridáme scedené cestoviny a brokolicu, panenský olivový olej a nastrúhanú kôru z jedného citróna, osolíme, dobre premiešame a prehrejeme. Podávame s mesiačikmi citrónu.

  3. 3

    Náš tip: Čerstvú brokolicu vkladáme priamo k cestovinám od začiatku varenia, mrazenú o niečo neskôr, aby príliš nezmäkla alebo sa nerozvarila.

Diskusia k receptu

ejta
v kazdom hypermarkete....
norar
no ja som ich zhanala velmi dlho a zohnala som ich az v stanku s vazenym susenym ovocim a orieskami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia