Tuniakový šalát
Cestovinový šalát s tuniakom
Autor receptu: redakcia
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné.* Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne klíčky. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
4 porcie |
10 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkom hrnci privedieme do varu silne osolenú vodu. Vhodíme do nej cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale alebo tak, aby boli al dente (na skus).
- Kým sa cestoviny varia, do veľkej misy dáme tuniaka, kukuricu, uvarenú šošovicu, cherry paradajky prekrojené na polovice a nakladané uhorky nakrájané na menšie kúsky. Šalát Little Gem nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odložíme bokom. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing.
- Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do misy k ostatným surovinám. Zalejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát necháme vychladiť
a až tesne pred servírovaním doň jemne vmiešame šalát Little Gem, aby nezvädol.