Tuniakový šalát

Cestovinový šalát s tuniakom

Autor receptu: redakcia

Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné.* Skvele poslúžia olivy alebo kapary, hodí sa však aj stopkový zeler, paprika a navrch pokojne klíčky. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkom hrnci privedieme do varu silne osolenú vodu. Vhodíme do nej cestoviny a varíme ich podľa návodu na obale alebo tak, aby boli al dente (na skus).
  2. Kým sa cestoviny varia, do veľkej misy dáme tuniaka, kukuricu, uvarenú šošovicu, cherry paradajky prekrojené na polovice a nakladané uhorky nakrájané na menšie kúsky. Šalát Little Gem nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odložíme bokom. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing.
  3. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do misy k ostatným surovinám. Zalejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát necháme vychladiť a až tesne pred servírovaním doň jemne vmiešame šalát Little Gem, aby nezvädol.