Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s klíčkami mungo (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty.* Klíčky nám chutia.

2
porcie
15 (+ klíčenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mungo klíčky si musíme pripraviť s predstihom. Do menšej misky alebo hlbokého taniera dáme hrsť mungo fazuliek a zalejeme vodou. Necháme stáť niekoľko hodín. Potom vodu zlejeme. Necháme pri izbovej teplote a každé ráno a večer zalejeme vodou, ktorú hneď zlejeme. Po 2-4 dňoch začnú fazuľky klíčiť. Závisí to od teploty. Necháme ich klíčiť, kým klíčky nedosahujú veľkosť 0,5-1 cm. Potom ich použijeme.
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať a ihneď premiešame s olejom.
  3. Pridáme portulák (alebo iný malý šalát), na polovice nakrájané paradajky a premiešame.
  4. V octe rozmiešame chilli a pridáme do šalátu spolu so sezamovými semienkami. Premiešame.
  5. Porcie na tanieri posypeme mungo klíčkami a podávame.