Cestovinový šalát
Cestovinový šalát s klíčkami mungo (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty.* Klíčky nám chutia.
2 porcie |
15 (+ klíčenie) minút príprava |
Postup
- Mungo klíčky si musíme pripraviť s predstihom. Do menšej misky alebo hlbokého taniera dáme hrsť mungo fazuliek a zalejeme vodou. Necháme stáť niekoľko hodín. Potom vodu zlejeme. Necháme pri izbovej teplote a každé ráno a večer zalejeme vodou, ktorú hneď zlejeme. Po 2-4 dňoch začnú fazuľky klíčiť. Závisí to od teploty. Necháme ich klíčiť, kým klíčky nedosahujú veľkosť 0,5-1 cm. Potom ich použijeme.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať a ihneď premiešame s olejom.
- Pridáme portulák (alebo iný malý šalát), na polovice nakrájané paradajky a premiešame.
- V octe rozmiešame chilli a pridáme do šalátu spolu so sezamovými semienkami. Premiešame.
- Porcie na tanieri posypeme mungo klíčkami a podávame.