Cestovinová torta Timballo

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C. Maslom vymastíme tortovú formu a zľahka ju vysypeme strúhankou. Nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a bobkový list speníme na olivovom oleji, pridáme paradajky a pomaly varíme asi 5 minút. Pridáme tenké plátky z kuracích pŕs, tymian a biele víno a varíme zakryté asi 20 minút. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme ďalších 10 minút.
  2. Potom vyberieme kuracie mäso a omáčku ďalej varíme, až kým nezhustne. Vyberieme bobkový list a schladíme ju. Do zmesi pridáme vajcia, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, smotanu, osolíme, okoreníme a premiešame. Cestoviny stočíme na dno formy, aby nezostalo voľné miesto, prelejeme ich polovicou omáčky, uložíme na ne kuracie mäso, zalejeme zvyšnou omáčkou a rovnakým spôsobom stočíme 2 – 3 vrstvy cestovín.
  3. Jemne ich stlačíme, aby sa omáčka dostala až hore. Posypeme syrom a dáme na hodinu piecť.