Pizza

Cesto na pizzu

Autor receptu: pn

Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy robievam pizzu s týmto cestom, už nikdy nechodíme do pizzerie.

80 minút
príprava
7-10 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, cukru a trochu teplej vody si spravíme kvások. Keď vykysne, pridáme ho do múky s ostatnými surovinami a vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 5 časti, spravíme z nich guľky a necháme kysnúť 10 minút. Ja robievam okrúhle pizze, ktoré ukladám na otočený plech. Pečiem na spodnej mriežke na 250 °C 7-10 minút. Mam rúru s ventilátorom a program, na ktorom pečiem je ventilátor, dolný ohrev a horný gril ohrev (to je všetko na jednom programe).
  2. Pizza pripravená na konzumáciu.