Pizza
Cesto na pizzu
Autor receptu: pn
Tento recept mám z hotela, v ktorom som
pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy
robievam pizzu s týmto cestom, už nikdy
nechodíme do pizzerie.
80 minút príprava |
7-10 minút na 250 °C |
Postup
- Z droždia, cukru a trochu teplej vody si spravíme kvások. Keď vykysne, pridáme ho do múky s ostatnými surovinami a vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 5 časti, spravíme z nich guľky a necháme kysnúť 10 minút. Ja robievam okrúhle pizze, ktoré ukladám na otočený plech. Pečiem na spodnej mriežke na 250 °C 7-10 minút. Mam rúru s ventilátorom a program, na ktorom pečiem je ventilátor, dolný ohrev a horný gril ohrev (to je všetko na jednom programe).
- Pizza pripravená na konzumáciu.