Cesto na pizzu z celozrnnej múky
Autor receptu: editamarkos
Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som
hľadala recept a dnes som aj realizovala.
4 porcie |
120 minút príprava |
10 minút na 230 °C |
Postup
- Múku pomiešame, pridáme soľ.
- Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme roztopenú kokosovú masť. Roztok nalejeme na slanú múku a vypracujeme cesto, ktoré natrieme kokosovou masťou. Uložíme do kovovej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a kuchynskou utierkou. Takto uložíme kysnúť na 60 minút do 50st.C vyhriatej rúry.
- Po hodine kysnutia cesto prepracujeme a rozdelíme na 4 bochníky. Z bochníkov na tenko vyvalkáme 4 korpusy na pizzu. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Moja obľúbená je: kyslá smotana, cibuľa, údená slanina, vajcia, syr. Dobrú chuť!