Cesto na pizzu z celozrnnej múky

Autor receptu: editamarkos

Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala recept a dnes som aj realizovala.

4
porcie
120 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Postup

  1. Múku pomiešame, pridáme soľ.
  2. Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme roztopenú kokosovú masť. Roztok nalejeme na slanú múku a vypracujeme cesto, ktoré natrieme kokosovou masťou. Uložíme do kovovej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a kuchynskou utierkou. Takto uložíme kysnúť na 60 minút do 50st.C vyhriatej rúry.
  3. Po hodine kysnutia cesto prepracujeme a rozdelíme na 4 bochníky. Z bochníkov na tenko vyvalkáme 4 korpusy na pizzu. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Moja obľúbená je: kyslá smotana, cibuľa, údená slanina, vajcia, syr. Dobrú chuť!