Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, kvások, olej a teplú vodu podľa potreby. Vymiesime cesto a dáme kysnúť do chladničky asi na hodiny /môže byť aj dlhšie-noc/.
  2. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a necháme ešte podkysnúť 30-60 min. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, roztľapkáme na hrúbku 1-1,5 cm a radielkom krájame centimetrové pásiky dlhé asi 15cm.
  3. Cesto zauzlíme a preložíme na pomastený plech.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata. Vyšlo mi asi 30 ks.
  5. Do panvice dáme olivový olej a pretlačený /nastrúhaný/ cesnak /ja cesnak veľmi nemusím, tak som dala len 4 strúčiky, ale mohla som dať aj viac :)/. Osmažíme na miernom ohni asi 2 min. a pridáme petržlenovú vňať /ja som mala mrazenú/
  6. Horúce uzle potierame cesnakovým olejom.
  7. Šalát: šunku pokrájame na kocky /1x1cm/, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kocky nakrájanú nivu, sterilizovanú kukuricu bez nálevu, na kolieska nakrájané vajíčka a ochutíme horčicou, kečupom, tatarkou, soľou a korením. Podávame s uzlom. Dobrú chuť.
  8. Posledné uzle sú aj so štipľavou paprikou - do cesnakového oleja som pridala kúsky chilly :)