Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, kvások, olej a teplú vodu podľa potreby. Vymiesime cesto a dáme kysnúť do chladničky asi na hodiny /môže byť aj dlhšie-noc/.
- Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a necháme ešte podkysnúť 30-60 min.
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, roztľapkáme na hrúbku 1-1,5 cm a radielkom krájame centimetrové pásiky dlhé asi 15cm.
- Cesto zauzlíme a preložíme na pomastený plech.
- Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata. Vyšlo mi asi 30 ks.
- Do panvice dáme olivový olej a pretlačený /nastrúhaný/ cesnak /ja cesnak veľmi nemusím, tak som dala len 4 strúčiky, ale mohla som dať aj viac :)/. Osmažíme na miernom ohni asi 2 min. a pridáme petržlenovú vňať /ja som mala mrazenú/
- Horúce uzle potierame cesnakovým olejom.
- Šalát: šunku pokrájame na kocky /1x1cm/, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kocky nakrájanú nivu, sterilizovanú kukuricu bez nálevu, na kolieska nakrájané vajíčka a ochutíme horčicou, kečupom, tatarkou, soľou a korením.
Podávame s uzlom. Dobrú chuť.
- Posledné uzle sú aj so štipľavou paprikou - do cesnakového oleja som pridala kúsky chilly :)
|