Cesnakový posúch

mliekarka - fotkamliekarka, 26. apríla 2014
Cesnakový posúch
Foto: mliekarka

Tento posúch je výborný ku kyslým polievkam,alebo samostatne.Pre mňa osobne kulajda a k nej tento posúch nahradí druhý chod.Recept na kulajdu nepridávam,robím ju presne Zobraziť celý popisTento posúch je výborný ku kyslým polievkam,alebo samostatne.Pre mňa osobne kulajda a k nej tento posúch nahradí druhý chod.Recept na kulajdu nepridávam,robím ju presne tak ako @bozulka ,ktorá tu recept na ňu pridala.

Suroviny

250 g
250 g
350-400 ml
2 PL
1/2 bal.
3-4 ks uvarené prelisované
1-2 PL
1 ks
2 ČL
2 ČL
Cesnaková pasta:
1 hlavička
2 PL roztopené
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zo surovín si zamiesime cesto.

  2. 2

    Vykysnuté cesto prenesieme na vymastený plech a urovnáme,potrieme troškou oleja a posypeme rascou,alebo ju zamiešame priamo do cesta.Na vrch môžeme poukladať slaninku pokrájanú na kocky.

  3. 3

    Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C.

  4. 4

    Zatiaľ si roztopíme maslo a očistíme hlavičku cesnaku.Po vybratí z rúry maslo rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme osúch.

  5. 5

    A tu je kulajda a k nej cesnakový posúch.

    Cesnakový posúch - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Posúch vyzerá lákavo, zavoňal mi až sem. Dala by som si ho aj samotný, bez polievky. Mňam!:-)
izabella929
Tvoj posúch vyzerá veľmi zaujímavo...) aj ked sa s cesnakom nekamošíme, ale môže to byť veľmi chutné...
kimlo
Toto je super, to musim vyskusat...
hubata
Poznám slaný koláč s kôprom, smotanou a slaninkou ku kyslej polievke a tento cesnakový musí byť ešte lepší, voňavejší ..... Vďaka za receptík, popis aj foto.
babkamt
K polievke je tento koláč výborný. Do cesta ide 350 ml mlieka a ešte aj kelímok smotany na 500 g múky?
mliekarka
@babkamt vďaka za upozornenie kelímok smotany je naozaj veľa,hneď to opravím.V pôvodnom recepte smotana nebola,ale ja ju pridávam do každého kysnutého cesta.
marauder
Smotana do kysnutého cesta? :o Ako robis cesnakovu "potierku"? Rozdrveny cesnak, maslo, resp. olej a "A"? Ten posuch by som si dal. Cestujem za nim do Madarska, ale tam to volaju inac. Pointa je cesnak, syr a smotana....
mliekarka
@marauder na cesnakovú pastu dávam len cesnak vymiešaný z rozpusteným maslom a soľou.Kyslú smotanu pridávam do cesta,ale určite môže byť dobrá aj natretá na posúchu.
eviana
@mliekarka , milujem kulajdu a milujem cesnakový posúch... tiež dávam do kysnutého cesta kyslú smotanu, je vďaka nej krásne vláčne a ľahučké, ja by som pokojne dala celú smotanu a ubrala mlieka...
Navarila si úžasné, ja by som si u Teba veru prišla na svoje, veľmi chválim :)
mliekarka
Veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a @eviana nahradiť časť mlieka kyslou smotanou je dobrý nápad,väčšinou to tak aj robím,hlavne pri kysnutých koláčoch,ktoré robím ako sa hovorí od oka :-))
rikina
ja robím kysnuté cesto zásadne skyslou smotnou, hlavne na kysnuté koláče a posúchy. bez smotany nikdy. cesto je po nej krásne vláčne. super recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia