Foto: mliekarka
Tento posúch je výborný ku kyslým polievkam,alebo samostatne.Pre mňa osobne kulajda a k nej tento posúch nahradí druhý chod.Recept na kulajdu nepridávam,robím ju presne Zobraziť celý popisTento posúch je výborný ku kyslým polievkam,alebo samostatne.Pre mňa osobne kulajda a k nej tento posúch nahradí druhý chod.Recept na kulajdu nepridávam,robím ju presne tak ako @bozulka ,ktorá tu recept na ňu pridala.
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
350-400 ml |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
3-4 ks uvarené prelisované |
|
1-2 PL |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
|
|
Cesnaková pasta: | |
1 hlavička |
|
2 PL roztopené |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zo surovín si zamiesime cesto.
- 2
Vykysnuté cesto prenesieme na vymastený plech a urovnáme,potrieme troškou oleja a posypeme rascou,alebo ju zamiešame priamo do cesta.Na vrch môžeme poukladať slaninku pokrájanú na kocky.
- 3
Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C.
- 4
Zatiaľ si roztopíme maslo a očistíme hlavičku cesnaku.Po vybratí z rúry maslo rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme osúch.
- 5
A tu je kulajda a k nej cesnakový posúch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Navarila si úžasné, ja by som si u Teba veru prišla na svoje, veľmi chválim :)