Cesnakové halušky (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v práci prenajímali miestnosť na ubytovanie pre pracovníkov z Ukrajiny a keď som tam chodil na kontroly tak stále mali uvarené niečo podobné a celá miestnosť "voňala" cesnakom.Minule som tam náhodou "zablúdil" a voňalo tam rovnako.Hneď,ako som to zacítil,predstavil som si ich halušky a rozhodol som sa,že si ich urobím...Aj vône môžu vytvárať jedlá!!!
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky rozmixujeme spolu s cesnakom ...
- ...
- ...pridáme múku,posolíme a vymiešame hladké cesto ...
- ...ktoré pretlačíme cez haluškovač do vriacej posolenej vody.Krátko povaríme a ...
- scedíme .
- Zvlášť uvaríme dva nadrobno nakrájané zemiaky,osolíme ich a pridáme mletú červenú papriku.
- Halušky rozmiešame s opraženým maslom,pridáme paprikové zemiaky a podávame.
- Ja som podával s lyžicou kyslej smotany,...
- ...trochu opraženou cibuľou a pikantným baraním rohom.Zapíjal som (fakt) mliekom!!!