Cesnakové halušky (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v práci prenajímali miestnosť na ubytovanie pre pracovníkov z Ukrajiny a keď som tam chodil na kontroly tak stále mali uvarené niečo podobné a celá miestnosť "voňala" cesnakom.Minule som tam náhodou "zablúdil" a voňalo tam rovnako.Hneď,ako som to zacítil,predstavil som si ich halušky a rozhodol som sa,že si ich urobím...Aj vône môžu vytvárať jedlá!!!

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky rozmixujeme spolu s cesnakom ...
  2. ...
  3. ...pridáme múku,posolíme a vymiešame hladké cesto ...
  4. ...ktoré pretlačíme cez haluškovač do vriacej posolenej vody.Krátko povaríme a ...
  5. scedíme .
  6. Zvlášť uvaríme dva nadrobno nakrájané zemiaky,osolíme ich a pridáme mletú červenú papriku.
  7. Halušky rozmiešame s opraženým maslom,pridáme paprikové zemiaky a podávame.
  8. Ja som podával s lyžicou kyslej smotany,...
  9. ...trochu opraženou cibuľou a pikantným baraním rohom.Zapíjal som (fakt) mliekom!!!