Foto: bigbadboy1
Dnes som varil na obed bryndzové halušky a ako je mojim zvykom, vždy keď varím halušky, tak neodmysliteľnou súčasťou je výborná cesnaková polievka.
porcií
príprava
Postup
-
1
Keď varíme bryndzové halušky alebo kapustové strapačky, odložíme si vývar, v ktorom varíme halušky (v chladničke nám vydrží aj dva dni).
- 2
Zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky a uvaríme. Vodu v ktorej sa zemiaky varili necháme a pridáme vývar z halušiek. ( Ja si vo vývare vždy nechám aj za hrsť halušiek )
- 3
Pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, dochutíme soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a pridáme nesekanú čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať.
- 4
Podľa chuti môžeme pridať opečenú slaninku, klobásku a pod. Ja som dnes dal oravskú slaninku a v chladničke sme mali kúsok údenej krkovičky tak som ho nakrájal na kocky a hodil do polievky. ;-)
- 5
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu