Černicový cheesecake
Foto: katarina22
V mrazničke som mala ešte mini zásobu černíc z leta od svokrovcov a tak som sa rozhodla použiť ich na koláč a pripomenúť si Zobraziť celý popisV mrazničke som mala ešte mini zásobu černíc z leta od svokrovcov a tak som sa rozhodla použiť ich na koláč a pripomenúť si ich kyslastou chuťou kúsok leta.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
6 PL |
|
podľa chuti |
|
Černicová poleva: | |
300 g |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila korpus. Sušienky som rozdrvila a zmiešala s rozpusteným maslom. Zvyčajne ich drvím v sáčku valčekom na cesto. Na dno tortovej formy (28 cm) som si dala papier na pečenie a sušienkovú hmotu dala do formy a pekne vytvarovala okraje. Sušienkový korpus pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Doba je však individuálna podľa druhu použitých sušienok. Platí tu jednoduchá rovnica - čím viac cukru obsahujú sušienky, tým skôr sa korpus začne pripekať, takže si ho treba pozorne sledovať.
- 2
Na plnku si zmiešame mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme 2 vajíčka, 2 vanilkové cukre a 6 PL kryštálového cukru. Vždy nakoniec pridávam citrónovú kôru - ja osobne jej dávam veľa, pretože máme radi jej chuť. Takto pripravenú plnku dáme na predpečený vychladený korpus a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 160 °C asi hodinku. Opäť je to individuálne. Ja vyťahujem cheesecake z rúry, keď mi okraje plnky začnú trošičku hnednúť.
- 3
Černice si v hrnci privedieme do varu, roztlačíme, ale môžme nechať aj drobné kúsky. K hmote si pridáme trochu práškovej želatíny, aby nám poleva na koláčiku pekne stuhla. Takto pripravenú ešte horúcu polevu lejeme na vychladnutý koláč.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu