Černicový cheesecake
Černicový cheesecake

Černicový cheesecake

katarina22 - bez fotkykatarina22, 8. decembra 2018

V mrazničke som mala ešte mini zásobu černíc z leta od svokrovcov a tak som sa rozhodla použiť ich na koláč a pripomenúť si ich kyslastou chuťou kúsok leta.

12
porcií
30 minút
príprava
85 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
100 g
Plnka:
500 g
250 g
200 g
2 ks
2 bal.
6 PL
podľa chuti
Černicová poleva:
300 g
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila korpus. Sušienky som rozdrvila a zmiešala s rozpusteným maslom. Zvyčajne ich drvím v sáčku valčekom na cesto. Na dno tortovej formy (28 cm) som si dala papier na pečenie a sušienkovú hmotu dala do formy a pekne vytvarovala okraje. Sušienkový korpus pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Doba je však individuálna podľa druhu použitých sušienok. Platí tu jednoduchá rovnica - čím viac cukru obsahujú sušienky, tým skôr sa korpus začne pripekať, takže si ho treba pozorne sledovať.

  2. 2

    Na plnku si zmiešame mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme 2 vajíčka, 2 vanilkové cukre a 6 PL kryštálového cukru. Vždy nakoniec pridávam citrónovú kôru - ja osobne jej dávam veľa, pretože máme radi jej chuť. Takto pripravenú plnku dáme na predpečený vychladený korpus a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 160 °C asi hodinku. Opäť je to individuálne. Ja vyťahujem cheesecake z rúry, keď mi okraje plnky začnú trošičku hnednúť.

  3. 3

    Černice si v hrnci privedieme do varu, roztlačíme, ale môžme nechať aj drobné kúsky. K hmote si pridáme trochu práškovej želatíny, aby nám poleva na koláčiku pekne stuhla. Takto pripravenú ešte horúcu polevu lejeme na vychladnutý koláč.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Neterka robí takéto pochúťky. Sú vynikajúce a fajnové. A ten tvoj je taktiež výborný a ochutnala by som aj teraz aspoň "ždibec ".

Pridaj komentár k receptu: