Čerešňová bublanina, koláč ktorý patrí k letu
mesačník Varecha, 2. júla 2022
Foto: Shutterstock
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
4 PL |
|
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a necháme odkvapkať v sitku. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- 2
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme do svetlej, hustej peny. Za stáleho miešania pridávame po lyžiciach striedavo olej a horúcu vodu, každú lyžicu dôkladne zapracujeme.
- 3
Do žĺtkovej peny po častiach prisýpame múku zmiešanú s práškom do pečiva, so soľou a s nastrúhanou citrónovou kôrou, metličkou dôkladne premiešame.
- 4
Bielky vyšľaháme na pevný sneh a jemne zapracujeme do cesta.
- 5
Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm) vymastený maslom. Čerešne obalíme v jemnej strúhanke z piškót, ktorú vyrobíme pomletím detských piškót. Obalenými čerešňami posypeme cesto.
- 6
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu