Carpaccio z pečenej repy s karamelizovanym kozím syrom a figami

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
Carpaccio z pečenej repy s karamelizovanym kozím syrom a figami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

2 ks stredne veľká
50 g
100 g čerstvé
1 ČL
1 PL
1 PL
Zálievka:
2 PL
2 PL
z 1/2 limetky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú repu umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme tymian zabalíme do alobalu a pečieme približne 45–50 minút pri teplote 200 °C.

  2. 2

    Všetky suroviny na zálievku spolu vymiešame metličkou. Repu po vychladnutí ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ukladáme na tanier, osolíme okoreníme a pokvapkáme zálievkou.

  3. 3

    Kozí syr a figy nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom a dáme nakrátko piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C, len aby med skaramelizoval. Takto pripravený syr a figy podávame s carpacciom.

Diskusia k receptu