Cestoviny s hubami
Cestoviny s hubami

Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 14. apríla 2018

Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou ešte nájdete aj medvedí cesnak, máte suroviny na obed :)

2
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

14 - 16 hlavičiek
250 g
100 - 150 g
1 lyžica (tuk)
5 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V prvom rade si riadne vyumývame huby, aby sme si spolu s nimi nepripravili aj nejakého lesného tvora. V tej zvráskavenej hlavičke sa dá doniesť domov všeličo...a umyjeme listy medvedieho cesnaku.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme prepustené maslo, alebo tuk, aký Vám vyhovuje a opečieme na ňom hlavičky smrčka prekrojené na polovice. Pustia hodne vody. Môžete začať variť aj cestovinu, capunti sa varia dlhšie, samozrejme výber cestoviny je na Vás...Pokiaľ sa Vám smrčky pražia a cestovina varí, rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Vlastne si pripravíte také pesto, ale bez orieškov.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené cestoviny bez preplachovania dáme na smrčky, navrch pesto a premiešame. ak je potreba, prilejeme vodu z cestovín.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ani nožičky neprišli skrátka :) išli pod krkovičku a veru som dobre spravila, tá chuť...

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stačí už len dobre premiešať, zakvapnúť pár kvapkami limetkovej šťavy a s chuťou sa najesť. Znovu sa mi tu podaril pridať recept, ktorého prípravu zvládne aj škôlkar, ale verte, že chuť Vás očarí...tak šup do lesa vonku je krásne :)

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hned som vedela, ze to je tvoj rcp., vsak nevies preco? :-). Nadhera, aj ked sa bez mucenia priznavam, ze by som skor brala tu krkovicu, ale to ta isto neprekvapuje. Ja som tie huby mala len raz, vyrastli nam na zahrade, vtedy som ich plnila, ale uz nepamatam cim, asi masom.
@Zuzanka trochu jsem na kacenkach setrila, jsou vic nez drahy, ale jeste koupim. Rada jim nudle shirataki. Recept je jednoduchy a maslo dela divy. Sakra jsem si pochutnala, diiik! Brzo budou dalsi a treba i lepsi fotka.