Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom fotorecept

zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367, 14. apríla 2018 15:09
Ďalšie recepty »

Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak cestou ešte nájdete aj medvedí cesnak, máte suroviny na obed :)

2
porcie
10 min
príprava
10-15 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    V prvom rade si riadne vyumývame huby, aby sme si spolu s nimi nepripravili aj nejakého lesného tvora. V tej zvráskavenej hlavičke sa dá doniesť domov všeličo...a umyjeme listy medvedieho cesnaku.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme prepustené maslo, alebo tuk, aký Vám vyhovuje a opečieme na ňom hlavičky smrčka prekrojené na polovice. Pustia hodne vody. Môžete začať variť aj cestovinu, capunti sa varia dlhšie, samozrejme výber cestoviny je na Vás...Pokiaľ sa Vám smrčky pražia a cestovina varí, rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Vlastne si pripravíte také pesto, ale bez orieškov.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené cestoviny bez preplachovania dáme na smrčky, navrch pesto a premiešame. ak je potreba, prilejeme vodu z cestovín.

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ani nožičky neprišli skrátka :) išli pod krkovičku a veru som dobre spravila, tá chuť...

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stačí už len dobre premiešať, zakvapnúť pár kvapkami limetkovej šťavy a s chuťou sa najesť. Znovu sa mi tu podaril pridať recept, ktorého prípravu zvládne aj škôlkar, ale verte, že chuť Vás očarí...tak šup do lesa vonku je krásne :)

    Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist