Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené fotorecept
Foto: paulapa
Ak máš rád taliansku kuchyňu - vyskúšaj, ak nie vyskúšaj tiež a uvidíš, že neobanuješ :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
500 g, mleté |
|
2-3 strúčiky |
|
hrsť |
|
|
|
100 g, strúhaný |
|
Omáčka: | |
250 ml, drvené |
|
4-5 strúčikov |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
100 g, strúhaný |
|
Na posypanie: | |
100 g. strúhaný |
|
Postup
-
1
Priprav si všetky potrebné suroviny, ušetrí ti to čas. Ak ti niečo chýba, bež do obchodu, alebo porozmýšľaj ako to nahradíš tým čo máš doma
-
2
na oli oleji speň nadrobno nakrájaný cesnak, pridaj mleté mäso a orestuj ho
-
3
tvrdý syr nastrúhaj a rozdeľ na tretiny.... jednu tretinu pridaj k mäsu a ešte prilož za hrsť petržlenovej vňatky, ak máš čerstvú fajn, ak nie daj sušenú. Zamiešaj, ochutnaj, dosoľ, dokoreň tak aby ti to chutilo.
-
4
Hotovú zmes odlož na tanier a nechaj vychladnúť. Panvicu umývať nemusíš, rovno do nej nalej drvené rajčiny, pridaj veľa, veľa popučeného cesnaku, veľa, veľa bazalky, soľ, cukor a ochutnaj. Ak ti omáčka nechutí, snaž sa ju dochutiť tak aby ti chutila .... šak ty si kuchár, či?
-
5
Cannelloni nevaríme, neobvárame ani podobné sprostosti s nimi nekonáme. Uchopíme ich len tak ako sú a pomocou lyžičky do nich zatláčame mäsovú hmotu... najprv z jedného konca, potom z druhého.
-
6
Teraz prichádza na rad zapekacia nádoba. Keby som mala takú krásnu červenú Emile Henry čo by mi ladila z omáčkou, použila by som tú, ale nemám tak som použila starú misu z jenského skla čo som dostala od mamy. Ty použi čo máš. Na dno daj časť omáčky nato naukladaj cannelloni....
-
7
a zalej zvyškom omáčky. Na vrch nasyp druhú tretinu syra. Zakry čím môžeš (pokrievka, alobal) a šupni do rúry na 180°C tak na 3/4 hodinky.
-
8
takto to vyzerá po 45 minútach, pretože 45 minút = 3/4 hodiny
-
9
Teraz posyp zostatkom syra, kto nato má posype parmezánom, kto nie vystačí si s Eidamom
-
10
a takto to vyzerá zhruba po 10 minútach zapekania.
-
11
Ak si nedočkavý kľudne môžeš vyjedať priamo z misy, ale spáliš si pusu tak počkaj pokedy ti manželka, priateľka, mama alebo iná zodpovedná osoba nenaloží na tanier a pusť sa do toho. Dobrú chuť.
v kauflande