Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené fotorecept

paulapa - fotkapaulapa, 1. decembra 2010
Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept)
Foto: paulapa

Ak máš rád taliansku kuchyňu - vyskúšaj, ak nie vyskúšaj tiež a uvidíš, že neobanuješ :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
500 g, mleté
2-3 strúčiky
 hrsť
100 g, strúhaný
Omáčka:
250 ml, drvené
4-5 strúčikov
 hrsť
100 g, strúhaný
Na posypanie:
100 g. strúhaný




Postup

  1. 1

    Priprav si všetky potrebné suroviny, ušetrí ti to čas. Ak ti niečo chýba, bež do obchodu, alebo porozmýšľaj ako to nahradíš tým čo máš doma

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na oli oleji speň nadrobno nakrájaný cesnak, pridaj mleté mäso a orestuj ho

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tvrdý syr nastrúhaj a rozdeľ na tretiny.... jednu tretinu pridaj k mäsu a ešte prilož za hrsť petržlenovej vňatky, ak máš čerstvú fajn, ak nie daj sušenú. Zamiešaj, ochutnaj, dosoľ, dokoreň tak aby ti to chutilo.

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú zmes odlož na tanier a nechaj vychladnúť. Panvicu umývať nemusíš, rovno do nej nalej drvené rajčiny, pridaj veľa, veľa popučeného cesnaku, veľa, veľa bazalky, soľ, cukor a ochutnaj. Ak ti omáčka nechutí, snaž sa ju dochutiť tak aby ti chutila .... šak ty si kuchár, či?

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cannelloni nevaríme, neobvárame ani podobné sprostosti s nimi nekonáme. Uchopíme ich len tak ako sú a pomocou lyžičky do nich zatláčame mäsovú hmotu... najprv z jedného konca, potom z druhého.

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz prichádza na rad zapekacia nádoba. Keby som mala takú krásnu červenú Emile Henry čo by mi ladila z omáčkou, použila by som tú, ale nemám tak som použila starú misu z jenského skla čo som dostala od mamy. Ty použi čo máš. Na dno daj časť omáčky nato naukladaj cannelloni....

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a zalej zvyškom omáčky. Na vrch nasyp druhú tretinu syra. Zakry čím môžeš (pokrievka, alobal) a šupni do rúry na 180°C tak na 3/4 hodinky.

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    takto to vyzerá po 45 minútach, pretože 45 minút = 3/4 hodiny

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Teraz posyp zostatkom syra, kto nato má posype parmezánom, kto nie vystačí si s Eidamom

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto to vyzerá zhruba po 10 minútach zapekania.

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ak si nedočkavý kľudne môžeš vyjedať priamo z misy, ale spáliš si pusu tak počkaj pokedy ti manželka, priateľka, mama alebo iná zodpovedná osoba nenaloží na tanier a pusť sa do toho. Dobrú chuť.

    Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dorisa
Tak takéto cannelloni sa už chystám najmenej pol roka urobiť. Cestoviny mám, len nebolo nejako stihu. Vyskúšam podla teba.
voz12
Povieš mi kde dostať takéto _cannellony
vybusna
prekrasny recept...prekrasny!!!!! davam si to do kk
tothka
Cannellony sú v špajzi a ja som nevedela ako správne na ne, teraz to už viem a určite vyskúšam. Bála som sa ich plniť surové suché, ale teraz som sa presvedčila že sa to dá. Ďakujem za recept.
paulapa
@voz12 cannelloni, z mäkkým i na konci, poznajú vôbec taliani ypsilon?, dostať bežne v potravinách v regáli s cestovinami. Na obr.č.1 sú v ľavom hornom rohu. Predávajú ich v krabiciach, nie v sáčkoch, asi aby sa nepolámali.
danculka
Talianskú kuchyňu mám rada,recept je ukážkový,dám si do KK a urobím ,dík.
hubarka35
mnamka dobrá,robievam podobne aj lasane,no zajtra robim na obed,okrem maska mam vsetko doma....
dorisa
@voz12 , canellonni dostaneš napr. v Biille (mne ich doniesla dcera z Talianska) V jednote a obyčajných potravinách som ich ešte nevidela.
helca103
videla som už tieto cestoviny v obchode ale netušila som čo s nimi.... teraz už viem.....podobne ako robí lazane kamoška neuvarene cesto naplnit a šup s nim do omáčky veru ukladám......
nika72
...ďakujem za super recept,ja som kúpila cannelloni v LIDLI...a chcela som niečo takéto podobné s nimi urobiť ...aspoň nemusím nič vymyšľať:o)veľmi pekne "podaný" recept...najmä čo sa týkalo prípravy cestovín ....prajem Vám ešte veľa dobrých receptov..
agora
určite skúsim, celý recept - no úchvatnééé!
sportak
Cestoviny máme v našej rodine radi a tento recept vyzerá veľmi zaujímavo a jedlo. Myslím, že zajtra už budú pripravené a servírované na tanieroch. Odozvu dám vedieť.
sportak
Tak práve sme ich dojedli. Je to vynikajúce jedlo, veľmi sme si pochutili. Parádny recept, gratulujem Ti Paulapa.
luba123
Úžasné jedlo, nevedeli sme sa dojesť...pekáč zostal úplne prázdny....ďakujem za vynikajúci recept
dorotka4004
Ďakujem za recept. Dnes som ich robila prvýkrát podľa tohto receptu. Podarilo sa a bolo to úžasné. Všetkým veľmi chutilo. Ako prílohu som urobila americké zemiaky, opečené v rúre a zeleninový šalát. No úžasné. Tento recept vrelo odporúčam.
fcielka
dnes idem na tento recept...zatial skladam pochvalu za pisany postup...este pred varenim som sa dobre zabavila;)
lucietta
Troška som to obmenila, pridala som aj do mäska paradajky pasírované, vynechala som petržlenovú vňať (manžel ju nemusí) a bazalku nahradila oreganom... už sa pečú a nie prvý krát... už teraz mi slinky tečú, skvelé jedlo :-)
mareeek
Akurat ich peciem. Nasi doma maju radi lazane celkom, a ulakomil som sa aj ja na Cannelloni uvidime ako to dopadne, ale nie je tam co pokazit... :-)
beliana
Vynikajúci recept, naozaj treba dať veľa cesnaku a bazalky, super chuť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia