Camembert
Camembert pečený v kysnutom ceste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút na 200 °C |
Postup- Pripravíme tuhšie kysnuté
cesto, aby sa dalo vyvaľkať
(napríklad zo 175 g hladkej múky,
7 g čerstvého droždia, z trochy
cukru, soli, 50 ml oleja, zo 75 ml
mlieka a sušených byliniek).
- Zo stredu každého camembertu vykrojíme koliesko, ktoré vyberieme a pokrájame na kocky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi, osolíme, okoreníme a zamiešame.
- Cesto rozdelíme na štyri
bochníčky, každý vyvaľkáme do kruhu
a do stredu každého položíme
kruh camembertu. Kruh cesta
by mal byť o dosť väčší ako kruh
syra. Cesto okolo syra potrieme
žĺtkom, posypeme nasekanou petržlenovou
vňaťou a nasekanými arašidmi.
Cesto poprekladáme cez okraje
syra smerom dovnútra tak, aby
bol syr zabalený, ale v strede
zostal otvor. Doň vložíme zmes
z nakrájaného camembertu.
- Dáme do zapekacej misy, po trieme žĺtkom, posypeme
sezamom, nasekanými vlašskými orechmi
a pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov.
- Šalát: Jablká a stonkový zeler nakrájame na kúsky, pridáme pomarančovú šťavu, sójovú a worcesterskú
omáčku a premiešame. Na
taniere dáme listový šalát, na to
jablká, posypeme arašidmi
a vedľa položíme upečený
camembert.
|