Camembert

Camembert pečený v kysnutom ceste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme tuhšie kysnuté cesto, aby sa dalo vyvaľkať (napríklad zo 175 g hladkej múky, 7 g čerstvého droždia, z trochy cukru, soli, 50 ml oleja, zo 75 ml mlieka a sušených byliniek).
  2. Zo stredu každého camembertu vykrojíme koliesko, ktoré vyberieme a pokrájame na kocky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi, osolíme, okoreníme a zamiešame.
  3. Cesto rozdelíme na štyri bochníčky, každý vyvaľkáme do kruhu a do stredu každého položíme kruh camembertu. Kruh cesta by mal byť o dosť väčší ako kruh syra. Cesto okolo syra potrieme žĺtkom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nasekanými arašidmi. Cesto poprekladáme cez okraje syra smerom dovnútra tak, aby bol syr zabalený, ale v strede zostal otvor. Doň vložíme zmes z nakrájaného camembertu.
  4. Dáme do zapekacej misy, po trieme žĺtkom, posypeme sezamom, nasekanými vlašskými orechmi a pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov.
  5. Šalát: Jablká a stonkový zeler nakrájame na kúsky, pridáme pomarančovú šťavu, sójovú a worcesterskú omáčku a premiešame. Na taniere dáme listový šalát, na to jablká, posypeme arašidmi a vedľa položíme upečený camembert.