Caesar šalát

Autor receptu: veronika1984

Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich mi v pôvodnom znení nesedel. Pripravila som ho pre moju poslednú návštevu ... úspešne ... nenechajte sa však zmiasť, že je to šalát, je dosť sýty, najmä kvôli dressingu a slaninke :) a hodí sa skôr na obed ako na večeru.

4-5
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny na dressing a odložíme ho do chladničky na chvíľku postáť.
  2. Pripravíme si krutóny. Žemle nakrájame na kocky, polejeme zmesou olivového oleja (4-5 PL), roztlačeného cesnaku, soli a trochu oregana. Opečieme v rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.
  3. Slaninu nakrájanú na tenké plátky opečieme do chrumkava, veľmi pomaly na malom ohni, nie prudko, lebo sa iba pripáli a zároveň sa z nej nevypečie tuk – to mi trvá aj 20 minút.
  4. Slaninu vyberieme z výpeku, v ktorom opečieme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili (netreba, ak je slanina veľmi slaná), okorenili a posypali s kari.
  5. Umytý šalát nakrájame na slíže a tesne pred podávaním zmiešame s dressingom. Vyložíme na tanier, navrch dáme upečené kuracie prsia, slaninu a krutóny a posypeme nastrúhaným parmezánom.
  6. Podávame s čerstvým pečivom (v obchodoch dostať také polohotové bagety, ktoré treba ešte dopiecť, tie sú k tomu mňam).
  7. Dobrú chuť!