Bylinkovo–zemiaková nátierka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme a potom alobal uzatvoríme. Pečieme na plechu v rúre asi 30 minút. Vychladnuté strúčiky cesnaku rozmliaždime a vyberieme z nich mäkký vnútrajšok.
  2. Uvarené zemiaky v šupke nakrájame na kocky a pridáme k nim upečený cesnak, krémový rastlinný tuk, zelenú šalotku, petržlen, bazalku, rozmarín a rozotrený strúčik cesnaku.
  3. Všetko rozmixujeme na hladkú nátierku, ktorú dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame na celozrnnom pečive ozdobenom rezančekmi postrúhanej mrkvy.