Bylinkovo–zemiaková nátierka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme a potom alobal uzatvoríme. Pečieme na plechu v rúre asi 30 minút. Vychladnuté strúčiky cesnaku rozmliaždime a vyberieme z nich mäkký vnútrajšok.
- Uvarené zemiaky v šupke nakrájame na kocky a pridáme k nim upečený cesnak, krémový rastlinný tuk, zelenú šalotku, petržlen, bazalku, rozmarín a rozotrený strúčik cesnaku.
- Všetko rozmixujeme na hladkú nátierku, ktorú dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame na celozrnnom pečive ozdobenom rezančekmi postrúhanej mrkvy.
|