Býčie žľazy (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

restované na masle, s chilli papričkou a dijonskou horčicou...

2-3
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...skôr než začneme, mali by sme zohnať býčie žľazy... a verte mi, je to dosť náročné. Keď ich už máme doma, umyjeme ich, rozrežeme a vyrežeme všetky potrubia. Nakrájame ich na pásiky 0,4x0,6x5cm...
  2. ...očistenú cibuľu, cesnak a chilli papričku nakrájame asi takto, alebo podobne...
  3. ...vo woku si roztopíme maslo, pridáme k nemu lyžicu oleja, cibuľu s cesnakom a chilli. Po niekoľkých sekundách (184) pridáme nakrájané mäsko, pridáme soľ, korenie a restujeme asi 23 minút...
  4. ...keď sa už zredukovala šťava, ktorú pustilo mäso, pridáme paradajkový pretlak a po chvíľke aj dijonskú horčicu. Zjemníme sladkou smotanou a keď všetko spolu prevrie, ochutnáme a dochutíme hnedým cukrom (ak treba). Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne čerstvou bagetkou...dobrú chuť