Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna. Aj preto sa snažím často prísť s novou
verziou receptu - a táto mala veľký úspech. Skúste si burrito pripraviť v tejto verzii s hovädzím mäsom a množstvom
zeleniny. Zelenina dodá klasickému burritu nové, zaujímavé chute, jemne ho osladí a zároveň aj obohatí o množstvo
mikronutrientov, ako aj kaloricky odľahčí celé jedlo.
Zdroj: Fitrecepty
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g mleté |
|
400 g |
|
200 g |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
6 ks |
|
400 g uvarená |
|
200 g |
|
400 g |
|
60 g |
|
200 g čerstvý |
|
2 ks zrelé |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ryžu opláchneme, zalejeme dvoma hrnčekmi vody, zľahka ju osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 20 minút).
- 2
Do väčšieho hrnca s olejom dáme mleté mäso a minútu ho orestujeme.
- 3
Potom pridáme lúpané paradajky, uvarenú fazuľu, očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu, nakrájaný baklažán, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú za občasného miešania približne 15 minút.
- 4
Potom pridáme umyté špenátové listy a zmes varíme odokrytú ešte 5 minút. Môžeme ju podliať aj trochou vody.
- 5
Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré.
- 6
Tortilly ohrejeme 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do tretiny plochy tortilly nadávkujeme ryžu, mäsovo-zeleninovú zmes, roztlačené avokádo a pridať môžeme v tomto kroku aj nastrúhaný syr, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Ak si chcete burrito pekne stočiť, nedávajte do tortilly príliš veľa náplne.
- 7
Naplnenú tortillu zrolujeme do burrita (zároveň rolujeme aj okraje burrita smerom dovnútra, aby náplň nevypadávala) a podávame ich ešte teplé.
Tiež burrito:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu