Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. júna 2015
Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi jednoduche,rychle a pritom vyborne jedlo ;-)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dcl
1 ks
1 ks
250 g
7 dcl
50 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Dopredu si pripravme suroviny..Jednu velku,alebo 2mensie cibule si nakrajame na kocky.Z jedneho kurata polku prs to je cca.250g si taktiez nakrajame na mensie kusky.No a s cukinou spravime to iste :-) Pouzijeme 1 malu mladu cukinu,alebo polku z väcsej.Nakoniec este 3dcl hrubozrnny bulgur..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na troche oleja si zosklovatime cibulu.Kto chce,ten si moze k cibuli pridat aj nakrajanu chilli papriku :-) bude to mat pikantne..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..pridame mäso a chvilku nechame spolu poškvrčať,aby mäso trocha zmenilo farbu..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..pridame cukinu a nechame zasa chvilku spolu poškvrčať..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..teraz pridame bulgur,premiesame a znova nechame spolu chvilu poškvrčať..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napokon to cele zalejeme 7dcl vodou a podla chuti osolime.Minimalne 0,5kl soli tam treba,lebo bulgur popije sol.Ja zvyknem osolit,premiesat a potom stavu ochutnat a ked chuti presolene,tak je presne dost soli :-) vtedy bude Pilav presne dobry slany :-) Namiesto vody mozte pouzit na podliatie aj mäsovy vyvar,bude to tiez velmi chutne :-)

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch poukladame kusky masla a napokon zakryjeme pokrievkou.Takto nechame od bodu varu na strednom ohni varit-vriet 10minut (podla potreby az do 15minut) Pilav sa uz vobec nemiesa a pocas varenia neodkryva..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 10ich minutach odkryjeme,namiesto miesania panvicu pomykame dopredu-dozadu,aby sa bulgur popohynal.Ak uz vsiaklo skoro vsetku vodu (cca.3/4) tak ho zakryjeme naspät,chvilku pockame nech sa znova vytvori pod pokrievkou para a odstavime panvicu bokom.Takto zakryte nechame este 15-20 minut dojst-postat,nech bulgur este celkom spuchne :-)

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nestihla som to odfotit v celku,lebo deti uz netrpezlivo cakali kedy uz "dopuchne" :-)) Pilav sa nemiesa,aby zostal stale stavnaty a aj neskor ako cerstvy :-) Nabera sa z kraja s lyzicou rovno na tanier..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Bulgur pilav je velmi jednoduche a rychle jedlo,ktore sa da podla chuti obmienat co sa tyka nielen zeleniny,ale aj korenin.Je to vhodne jedlo,ked pride niaka necakana navsteva,alebo ked sa nam v tychto horucich dnoch nechce postavat pri sporaku :-) Vhodny je k tomu salat,alebo cokolvek podla vlastnej chuti. Dobru chut..

    Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

caterina
pekny recept. Vyskusam tu celu zmes supnut na dodusenie do rury.
cesminaz
@klukodvody nemas zaco,tesi ma tvoj zaujem o turecku kuchynu :-) Po vyskusani Pilavu daj vediet :-) @caterina skus :-) ja to sice tak nerobim,ale kazdy si to moze spravit podla seba.Ale inak to sa uz po tych 10ich minutach varenia dava len bokom zakryte.To uz same dosiakne-dopuchne :-),ale ako myslis.
marikafil
u nás síce bez mäsa, ale robím bulgur veľmi rada, chutí nám. doteraz som ho miešala:-) tak teraz vyskúšam podľa Teba.
cesminaz
@marikafil pilav z bulguru sa da robit naozaj rozne :-) Ci uz s masom-bez masa,alebo obmienat zeleniny ci koreniny :-) Ja som bulgur este nikdy nemiesala,lebo od svokry som sa to takto naucila.Vzdy len jemne pomykat s panvicou,aby sa to pohlo a hotovo :-) Ale aj to uz len po tom vareni (10-15min) trocha pomykas,znova zakryjes ako pisem hore a odstavis bokom.Je to super rychlovka ;-P
gabriele
vyborne jedlo...tymto sposobom pripravujem bulgur aj ja...ale zatial som varila iba s roznymi vnatami a sezonnou zeleninou...dakujem Ti za dobry tip na pripravu pilavu aj s masom :)
mesiar50
Tvoje jedlo by som určite neodmietol, keďže vyzerá velmi chutne.Bulgur som ešte nikdy nepripravoval a som rád, že pomocou tvojho receptu som sa dostal k novým poznatkom.Kk, a ešte ti posielam * * * * *
Vďaka.
staja
Vyskúšala som Tvoj recept, výborná variácia bulguru s ostatnými surovinami. Vzniklo veľmi chutné jedlo a vskutku rýchlo pripravené. Určite budem varievať pravidelne. Vďaka @cesminaz.
katka78
@cesminaz , ďakujem za tento recept, je to jednoduché, nenáročné a pritom veľmi chutné jedlo! Robila som ho ešte niekedy v novembri a čoskoro zopakujem zase. Ďakujeme, maj pekný deň :-)
cesminaz
@katka78 ano je to velmi jednoduche,rychle a pritom chutne jedlo :-) Potesila si ma,dakujem za tvoju pozitivnu odozvu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia