Plnená palacinka
Plnená palacinka

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou fotorecept

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 29. júna 2018
Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou (fotorecept)
Foto: redakcia
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
2 ks
220 g
50 g
Plnka:
250 g
100 g
1 viazanička
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.

    Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V polovici pečenia pridáme bryndzu, opečenú slaninku a nakrájanú jarnú cibuľku. Palacinku preklopíme na panvici ako omeletu.

    Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky rozkrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu. Naplníme bryndzou a dozdobíme jarnou cibuľkou, slaninou a sezónnymi bylinkami.

    Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kvakac
Vyzerá súper. No miesto paradajky by som si dal kyslé mlieko k tomu.