Plnená palacinka na slano

lilli89 - bez fotkylilli89, 2. októbra 2012
Plnená palacinka na slano
Foto: lilli89

Je výborna na rôzne oslavy,ale aj len tak na chutný obedik..:)

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

cesto na palacinky:
250 ml
2 ks
 Stipka
250 g
Plnka:
bešamel do palacinky:
250 ml
2 lyžice
40 g
na vysmažanie:
 na obalovanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto na palacinky:zmiešame hladkú muku,mlieko,2 vajíčka a štipku soli..aby neboli v ceste hrudky radšej ho rozmixujeme..:)cesto nechám 15 minút odpočívať a potom na horúcom oleji vysmážam palacinky..S tohto množstva víde cca 8 kúskov.Keď mame palacinky hotové pripravíme si najskôr bešamel:na sporáku zohrejeme kyslú smotanu do ktorej dáme 2 polievkové lyžice hladkej múky,varíme pokiaľ sa nám nevytvorí kaša..potom odstavíme a pridáme masielko..hmotu vymiešame na jemno,aby tam neboli hrudky..potierame celu palacinku bešamelom potom položíme šunku,po celej palacinke a do stredu šunky dáme plátkový syr.Zrolujeme naplnenú palacinku a obalíme v klasickom troj obale..:)Podávame zo zemiakmi,ryžou,zeleninovou oblohou a tatárskou omáčkou..Želám vám dobru chuť..:)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Trnavský kraj, Hlavné jedlá, Obed

Diskusia k receptu

kimlo
Robil som podobné, plnené olivami.
maarianna
robievam podobné z kuracieho mäsa z polievky, lebo ho nikto nechce zjesť, ale aj tieto vyzerajú dobre ukladám a vyskúšam
bojar
nerobievam, ale vyskúšam ať jsme tlustý na tři prsty
jeka
robievam podobné s plnkou a to : poduseným bravč.mäskom na paprike,alebo s lečom,s kysou kapustou ,ale s tým rozdielom,že ich skladám do obalky.