Pri prechádzaní a čítaní stránky varecha, čo sa bryndzových halušiek týka, som sa rozhodla, že sem pridám recept, ktorý robím ja. Mám ho od Zobraziť celý popisPri prechádzaní a čítaní stránky varecha, čo sa bryndzových halušiek týka, som sa rozhodla, že sem pridám recept, ktorý robím ja. Mám ho od manželovej mamy, oni ich volajú nokerle a väčšinou sú ako príloha. Keďže mne veľmi chutia, robím ich s bryndzou, tvarohom, ako prílohu..jednoducho na všetky spôsoby....
porcie
Postup
-
1
Zmiešame si krupicu a múku v pomere 1:1, pridáme vajíčko, osolíme a dolievame vodou, kým nám nevznikne ani hustá ani riedka konzistencia.
- 2
Dáme si zovrieť osolenú vodu a pomocou haluškára hádžeme do vody halušky (ja mám rada drobné halušky, tak používam haluškár, sú potom krásne tvarované a drobné).
- 3
Medzitým si dáme opiecť slaninku nakrájanú na kocky, olej nepoužívame, slaninka si vytopí vlastnú masť. Ja väčšinou používam domácu a krásne vyúdenú slaninku, tie z obchodu nám moc nechutia.
- 4
Halušky scedíme, prepláchneme a dáme do misy (ja ich preplachujem a vodu z nich vylievam, už ju do halušiek nepoužívam, nemám to rada).
- 5
Do halušiek rozdrobíme bryndzu (ja dávam na dve porcie 125 g bryndze), s ničím nemiešame, mám rada v haluškách čistú bryndzu. Navrch dáme opečenú slaninku a kto chce, poleje si aj masťou. Môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu