Brokolicový prívarok s vajíčkovým kvietkom fotorecept
Veľmi rýchly a chutný obed..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks menšia |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 strúčik |  | 
| hrsť mrazený |  | 
| čerstvý strúhaný |  | 
| strúhaný |  | 
| podľa chuti |  | 
|  | |
| 1 ČL |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 ks na volské oko celé |  | 
| 1 plátok sterilizovaná |  | 
| 1 ČL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravila som si suroviny..   
- 
                                                    2
                                                    kvety brokolice som rozobrala na malé kúsky..   
- 
                                                    3
                                                    na panvicu som dala masť a pridala som k nej pokrájanú cibuľu a cesnak..   
- 
                                                    4
                                                    k orestovanej cibuli a cesnaku som pridala brokolicu, hrášok a nechala chvíľku podusiť spolu..   
- 
                                                    5
                                                    podliala som ich troškou vývaru a nechala prejsť varom..potom som rozmiešala vo vode kukuričný škrob a pridala som ku brokolici..   
- 
                                                    6
                                                    pokrájala som kápiu na kocočky a nastrúhala som čerstvý zázvor a muškátový oriešok a dochutila som prívarok..pridala som mleté korenie a nechala som všetko aby sa povarilo na miernom plameni..   
- 
                                                    7
                                                    napokon som pridala 1 lyžicu pochúťkovej smotany a už iba malú chvíľku povarila...   
- 
                                                    8
                                                    pripravila som si volské oko..formu na kvietok som položila na panvicu v ktorej sa roztopila kvapka masti, rozbila som do formy vajce a nechala opiecť..na zbytku masti, čo zostalo po pečení vajca som opiekla domácu údenú klobásku..   
- 
                                                    9
                                                    hotové jedlo som uložila na taniere...dobrú chuť..   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu