Maslové sušienky
Bretónske minipaletky
Autor receptu: redakcia
Tradičné drobné pečivo, ktoré patrí k adventu v Bretónsku.
45 ks porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
15-17 minút na 190 °C |
Postup
- Maslo necháme zmäknúť a rozmiešame s cukrom. Pridáme vajce, štipku soli a kôru z citróna alebo z limetky
a 1 lyžicu šťavy a znova premiešame.
- Potom pridáme múku a prášok do pečiva a ešte raz premiešame.
- Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme do valčeka s priemerom 4 cm. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Keď je cesto tuhé, nakrájame ho na plátky. Rúru predhrejeme na 190 °C. Potrieme mliekom a vložíme do rúry na 15–17 minút. Pečieme dozlatista.