Maslové sušienky

Bretónske minipaletky

Autor receptu: redakcia

Tradičné drobné pečivo, ktoré patrí k adventu v Bretónsku.

45 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
15-17 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo necháme zmäknúť a rozmiešame s cukrom. Pridáme vajce, štipku soli a kôru z citróna alebo z limetky a 1 lyžicu šťavy a znova premiešame.
  2. Potom pridáme múku a prášok do pečiva a ešte raz premiešame.
  3. Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme do valčeka s priemerom 4 cm. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
  4. Keď je cesto tuhé, nakrájame ho na plátky. Rúru predhrejeme na 190 °C. Potrieme mliekom a vložíme do rúry na 15–17 minút. Pečieme dozlatista.