Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. marca 2016
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept)
Foto: olinecka

Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.

60 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
podľa chuti
0,75 l
5 - 6 ks
trocha
2 PL
1 - 1,5 dcl
2
5-6 strúčiky
 (ja som jej nemala veľa)
1
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky pokrájame na kolieska, trocha ich namáčame v mlieku a vyžmýkame, pridáme posekanú pažítku. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme podľa seba, pridáme žĺtky a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Bôčik prekrojíme pozdĺžne, aby nám vznikli rovnaké časti.

    Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes premiešame, vznikne nám nadýchaná plnka, ktorou plníme bôčik.

    Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zapekaciu misu dáme trocha oleja, aby sme vymastili dno misy. Vložíme polovicu bôčika, naplníme, zakryjeme druhou polovicou, vrch posolíme a posypeme rozmarínom. Cibuľu pokrájame na kolieska, rozložíme na vrch, pridáme cesnak aj zo šupkou a prekrojené jablko. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 70 minút, počas pečenia podlievame výpekom.

    Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo rozpustíme pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme nie celkom do hneda. Dáme nadrobno pokrájanu šalotku a 2 strúčiky cesnaku, orestujeme do sklovita, vlejeme kapustu a dusíme. ytlačime šťavu z pomaranča a nakoniec prilejeme víno, povaríme a zredukujeme trochou masla.

    Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobrý obed. Máme asi podobné chute. Ja som dnes robil podobne len namiesto plnky som dal do stredu bravčovú pečeň plus stonkový zeler. Inak všetko podobne. Chválim recept a 5*.
Naša mama robievala niečo podobné, volala to plnený bravčový bok. Používala bôčik s kosťou aj kožou, zboku do neho vyrezala kapsu a tú dobre naplnila žemľovou plnkou. otvor zavrela grilovacími ihlicami. Najprv piekla prikryté, kým mäso nezmäklo a kosti sa nedali vybrať, potom odkryté pripiekla do červena, do chrumkava, až voňal celý dom.
Musím sa priznať, že ako pomerne malé decko som tú dobrotu nevedela oceniť. Hoci upečený do chrumkava, vadil mi každý kúsok mastného mäsa, frflala som a bola som ochotná zjesť len prílohu s výpekom. Dnes by som si dala, už mi ho žiaľ, nemá kto spraviť. Môžem si ho síce spraviť sama, ale ten mamin to už nebude.