Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami

Autor receptu: anina6

Najprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a mrazených hríbov, ktoré mi ešte ostali v mrazáku. K tomu som spravila klasické nokerle, akurát som do nich pridala nasekanú zelerovú vňaťku.

60 minút
príprava

Postup

  1. Bravčové mäso si nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji, pridáme rascu a opražíme všetko spolu. Potom pridáme červenú mletú papriku a mäso. Všetko poriadne premiešame a necháme restovať.
  2. Mrazené hríby prepláchneme pod tečúcou vodou a pridáme k mäsku, keď je už asi do poly hotové. Pridáme hrášok, podlejeme vodou a necháme variť. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a na špičku noža chilli korenie a jednu polievkovú lyžicu horčice.
  3. Keď je mäso s hríbkami udusené, zahustíme sladkou smotanou na varenie s pridaním asi 1 lyžice hladkej múky. Necháme prevrieť a odstavíme zo sporáka. Podávame s nokerľami alebo knedľou.