Bravčové mäso

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch

Autor receptu: helena10

S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Postup

  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, trochu rasce, hladkú múku, trochu mletej červenej sladkej papriky, kremžskú horčicu a na tom restujeme čisté na kocky nakrájané bravčové mäso, až kým nepustí šťavu. Podlejeme primeraným množstvom vody, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a necháme prevrieť.
  2. Prikryjeme a dusíme v rúre mäso do mäkka. V prípade potreby podlejeme trochou vody a kontrolujeme. Ak je potrebné šťavu zahustiť, pridáme trochu zátrepky, ktorú si pripravíme rozmiešaním hladkej múky v troške vody hneď na začiatku varenia.
  3. Medzitým si umyjeme a nakrájame čerstvé šampiňóny, ktoré v kastróliku na troche masla udusíme. Udusené osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
  4. Keď je bravčové mäso udusené, pridáme k nemu aj udusené šampiňóny a necháme zovrieť. Nakoniec ešte dochutíme.