Zapekané bravčové mäso
Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov
Autor receptu: redakcia
Aj z obyčajných surovín je možné vyčarovať skutočné delikatesy, z ktorých vám bude blažene na duši.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a varíme asi 10 minút v osolenej vode do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky.
- Bravčové mäso nakrájame na rezančeky, osolíme a okoreníme. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a spolu
s cibuľou restujeme asi 8 minút zo všetkých strán.
- Zapekaciu misu vymastíme maslom. Cuketu nakrájame na plátky a vyložíme nimi dno misy. Na cuketu rozložíme orestované mäso, navrch poukladáme plátky zemiakov a posypeme kúskami masla.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 15 minút. Potom zalejeme smotanou, vložíme späť do rúry a zapekáme ďalších 25 minút. Hotové jedlo necháme asi 10 minút odpočívať a podávame.