Pečené bravčové stehno
Pečené bravčové stehno

Bravčové stehno v slanine fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 25. marca 2017
Bravčové stehno v slanine (fotorecept)
Foto: gordonko

,,Človek miení, pán Boh mení" Pôvodne som chcel robiť moravského vrabca, lebo lúbim bramborové knedlíky s výpekom Zobraziť celý popis,,Človek miení, pán Boh mení" Pôvodne som chcel robiť moravského vrabca, lebo lúbim bramborové knedlíky s výpekom z mäsa, ale akosi mi to nevyšlo... lacnejší boli iné suroviny

8 - 10
porcií
5 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
30 plátkov
1/2 - 1 hlavička
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny...

    Bravčové stehno v slanine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opláchnuté mäso si pokrájame na kusy cca 4 x 4 cm a každý omotáme plátkom slaniny .... Osolíme, orascujeme, opepríme podlijeme vodou a zakryte ide do trúby 200 °C.

    Bravčové stehno v slanine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodinke mäso obrátime.

    Bravčové stehno v slanine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na platky pokrájaný cesnak a zasa zakryté do trúby.

    Bravčové stehno v slanine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už máme mäso mäkšie ( moc nebude , je to stehno ) necháme ho v trúbe nezakryté trochu opiecť - foto neni , došla baterka.

  6. 6

    Trvalo to dlho, ale podarilo sa - chutilo ... DOBRÚ CHUŤ

    Bravčové stehno v slanine (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

altyn
@Terinka55 (25.3.2017 09:11)

Áno, ja som ten "dobrák" . Dal som jednu hviezdičku, lebo viac si nezaslúži. Recept je napísaný ako " pokus- omyl". Z toho vychádza, "mne to vyšlo, boh vie ako to výjde Vám". Nieje tam nič inovatívne, nič inšpiratívne... Určite by som žiadne mäso nerobil podľa tohto receptu. A nekritizujem tú "akože" slovenčinu. Aj keď je...(na....) A teraz má ukamenujte, lebo je to Váš kamarát, dobrý varechač....A on pridal recepty... a ja nie, a bla bla...

1x emdy
altyn
@Root (25.3.2017 10:54)

Máš pravdu, tu sa už očakáva len plný počet bodov a ochkanie, mňamkanie a podlizovanie. Takže by som mal napísať že je to mňamka, aj keď je to vlastne flákot.
gordonko
@Altyn (25.3.2017 17:48)

... ano nevyšlo mi to ,lebo som zohnal stehno namiesto pliecka , inšpiratívné ???? čo také by si chcel ???? ja neberiem varechu ako predvádzanie sa ,ale ako pomoc takým čo sa učia variť , alebo ako radu čo variť .
Tvoja ,, * ,, ma vôbec netrápi - možno mi neuveríš ,ale nepachtím sa za super ohodnotením , mne v prvej rade ide o to ,aby mi chutilo a dobre sa najedol a veruže mi to chutilo.
prajem Ti pekný deň.
gordonko
@Altyn (25.3.2017 17:56)

zajmavý názor - dobre beriem ho na vedomie , no ako som už spomenul vôbec ma netrápi kolko mam hviezdiček
evanaaa
@Gordonko , aj ja sa ti idem podlizovať - a potom ešte olizovať po zjedení......človeka možno mrzí, dá sem po čase nejaký recept, jasné, že nečaká len samé ochkanie, ale aj kritizovať sa dá inak. To, ako @Altyn vysvetlil, prečo tak hodnotil a čo ti vytýka, by sa hodilo na x receptov sem daných.....V poslednej dobe sa tu "zhromaždil" akýsi výbor, ktorý sem nepridal ani "ň", dokonca v profile nezistíš, akého pohlavia ten človek je, samé utajovanie ale o to viac "múdrych" rečí, možno sem-tam aj závisti.....kritizujú ale málokedy napíšu, či poradia, ako to má byť, alebo dokonca aby sem pridali sami nejaký recept a ukázali, čo dokážu.....a púšťajú sa do ľudí, ktorí im v ničom neublížili, spravia si z nich terč........ja už aj stým rátam, ako ma teraz "ohodnotia".
gordonko
@Evanaaa (25.3.2017 21:18)
vďaka za koment ( za svoju odvahu budeš upálená ako Johanka z Ijarku )
načo sa rozčulovať - ničiť si zdravie .... ved nám tí ,,mudrdlanti ,, za to nestoja.
Pekný večer Ti prajem
altyn
@Obor123 (25.3.2017 21:49)

Ty čítaš to čo chceš, nikde som nepísal že niekoho kritizuje alebo ubližuje.
Vyjadril som sa slušne k tomu ,prečo som dal jednu hviezdičku. Mám právo dať toľko, koľko uznám
za vhodné a nemusím sa vyjadriť. Ale keď sa @Terinka55 tak divila že "nejaký dobrák" dal jednu hviezdičku, tak som sa slušne vyjadril. Mám na to právo.
altyn
@Gordonko (25.3.2017 21:01)

Ak ťa netrápi počet hviezdičiek, tak nechápem prečo sa toľko k tomu vyjadruješ.
altyn
@Evanaaa (25.3.2017 21:18)

To by si nebola Ty, keby si nemudrovala ... Vytváraš nové pravidlá? Hviezdičku podľa tvojich môže pridať iba ten, kto pridá recepty. A vyjadriť sa tiež nemôže. A každý nový je nepriateľ...
Na tvojich komentároch sa človek normálne zabaví.
bembo
@Root (25.3.2017 10:54)

;rád by som vyskúšal tvoj recept ,ale žiadny tu nemáš.varecha nie je na to,aby sa ľudia hádali.pokiaľ sa mi recept páči,vyskúšam,a napíšem,že mi to chutilo,alebo ak nie ,jednoducho ho vymažem,a život beží ďaľej.každému chutí niečo iné,ja som skúšal mnoho receptov z varechy,a 90% mi chutilo,a aj som autora pochválil.pokiaľ mi nechutilo,tak som recept vymazal,a bol pokoj.daj recept na varechu,a potom kritizuj.
root
@Bembo (26.3.2017 11:48)

Trošku ti ušla pointa môjho komentára… Vôbec som neriešil recept, ale neskutočné pokrytectvo @terinka55 , ktorá si myslí, že dať receptu 1* je pomaly trestný čin.

Mimochodom, odkedy má právo kritizovať len ten, kto pridal recept?
evanaaa
@Altyn , aké pravidlá máš na mysli? Ja žiadne nevytváram, len sem dávam svoj názor, pre mňa-za mňa, nech si hviezdičkuje kto chce a koľko chce, ide o princíp.....len som spomenula a opakujem - je tu prihlásených niekoľko ľudí, ktorí akoby čakali, kto sem čo napíše, aby sa na neho hneď vrhli a udupali ho pod čiernu zem. Ani mne sa mnohé recepty nepáčia, ale ak neporadím, som ticho. Radšej si pomaly prečítaj, čo som napísala, a aj keď so mnou mnohí nesúhlasia a sú proti ako ty, myslím, že sú aj takí, ktorí ma hodnotia kladne. Takže, keď sa to vezme, mudrujeme obaja, nie som sama :)
altyn
@Evanaaa (26.3.2017 17:51)

O aký princíp tu ide? Ty sama si nepridala nič moc receptov, ale chováš sa akoby si bola sám mastrchef. Stále píšeš dookola to isté, ako starý verklík. V jednom komente píšeš že hviezdičky dávajú taký čo nepridali ani"ň", v ďalšom že nech hviezdičky pridáva kto chce, a koľko chce. No a ja som ten "kto chce" a pridal som "koľko chce". Takže sa už prestaň opakovať . Už si to napísala pod veľmi veľa receptov.
A prestaň si myslieť že ak tu nemám uverejnené recepty, že musím držať hubu a krok.
2x danda3 a root
evanaaa
@Altyn , píšeš od veci, ja až tak veľa komentárov nepridávam k receptom, pochybujem teda, že si si všetky prečítal aby si vedel, čo som kedy napísala......a čo sa týka pridávania receptov - nemám možnosť pridávať ich s fotením a ako viem, také tu úspech nemajú Bez fotiek), tak nepridávam žiadne. A potom, všetko, čo varievam tu už bolo pridané. Nikdy som tebe nepovedala aby si držal hubu a krok, ako píšeš, to si sám asi myslíš......
1x root
ziegelfeld1968
Len som si prečítal názov receptu-bravčové stehno so slaninou a hneď som si pomyslel že toto nembude dobrý recept. A keď som zistil, že ide o recept experimentátora Gordonka,bol som rád, že som sa nemýlil. Inak prajem všetkým dobrú chuť ak vyskúšate tento recept.
2x root a altyn
ziegelfeld1968
@Gordonko (25.3.2017 20:51)
Gordonko, každý gazda svojho koňa chváli. Hlavne že tebe chutilo. Tvoje kuchárske experimenty nie každý chápe a žerie ich ako poniektorí tvoji pochlebovači. Myslím si, že naposledy tu bola jedna kuchárska hviezda, ktorá tu permanentne rozsievala zlobu, ale jej recepty mali aspoň hlavu a pätu na rozdiel od tvojich kuchárskych experimentov.
evanaaa
@Root , nebol tam žiadny komentár, preto som aspoň niečo napísala, ale zdá sa, že by som asi už vôbec nemala dávať žiadne komentáre k nikomu a k ničomu....hlavné, že tie tvoje toho povedia viac. A zaujímavé, ostatné komentáre ( podo mnou) sú k veci? A nielen tu, zdá sa, že okrem tých mojich sú všetky v poriadku.
evanaaa
A ešte dodávam - s takouto nevraživosťou alebo ako to nazvať, aká je v poslednom čase tu na Vareche, som sa tuším nikde nestretla......
ziegelfeld1968
@Evanaaa (28.3.2017 18:59)
Ak si myslíš, že nevraživosť je to, keď tu nie každý vychváli do nebies nejaký recept, tak sa mýliš. Určite vieš ako staršia kuchárka, že bravčové stehno ak ho obalíš aj slaninou alebo bránicou a dáš ho piecť do trúby, bude vždy suché. Pán Gordonko tu na nás skúša svoje experimenty, nakoniec priznal, že pôvodne to malo byť plecko.To z neho vyšlo potom, keď už nevedel kam z konopí. Ešte som nečítal v žiadnom recepte, aby sa pečené bravčové pliecko obaľovalo slaninou. Už som si mal možnosť viackrát prečítať Gordonkove recepty-experimenty nad ktorými som sa pousmial, ale tentokrát mi to nedalo,hlavne potom čo sa Gordonko prezentoval ako učiteľ kuchárskych začiatočníkov.Na učenie začiatočníkov je tu taký pán kuchár pod nickom"kluk od vody", je to vidieť, že je to kuchár vo výslužbe.Určite sa pobavil nad tým ako išiel Gordonko variť moravského brabca z bravčového stehna obaleného v slanine. A tie predošlé paničky, diskutérky, ktoré tu híkali a značkovali tento paškvil piatimi hviezdičkami, mali asi najväčší gastronomický zážitok v závodnej jedálni .

evanaaa
@Ziegeldfeld1968 , bravčové stehno nekupujem ani ja, nemám ho rada, nechválim každý recept, ani ak je to obľúbený Varecháč, ale zasa nechcem nikoho ponížiť a urážať ak sa mi niečo nepáči, nechám si to pre seba a to, že niekedy v komentároch píšem ako to ja zvyknem robiť, neznamená kritiku. Je jasné, že každému sa všetko čo tu je, nemusí páčiť ale ide o to, že sa to dá aj slušne vyjadriť, lenže niekedy sa dá čítať "pod riadkami" ako to dotyčný v skutočnosti myslí,
evanaaa
@Ziegeldfeld1968 , bravčové stehno nekupujem ani ja, nemám ho rada, nechválim každý recept, ani ak je to obľúbený Varecháč, ale zasa nechcem nikoho ponížiť a urážať ak sa mi niečo nepáči, nechám si to pre seba a to, že niekedy v komentároch píšem ako to ja zvyknem robiť, neznamená kritiku. Je jasné, že každému sa všetko čo tu je, nemusí páčiť ale ide o to, že sa to dá aj slušne vyjadriť, lenže niekedy sa dá čítať "pod riadkami" ako to dotyčný v skutočnosti myslí,
evanaaa
.....neviem, prečo mi to odišlo, neklikla som.....len nechápem, prečo som tu pár ľuďom ( snáď tým novším) tŕňom v oku, nechcem menovať.......akoby už okrem mňa nik nekomentoval a je jedno, ako čo napíšem, akoby striehli na mňa .......nie som odborník na varenie, varím klasiku.....Som tu skoro od začiatku, sledujem recepty a ani by som nepovedala, že je toto najhorší, už tu bolo ozaj všeličo. Veď napokon, je tu niekoľko tisíc receptov........
kvakac
@Gordonko vyskúšané zjedene a letí ti chvála je to ohromné. Z tých krikľúňov si nič nerob. To je ako s malými psami, čo nedovidia to doštekajú. Veď sú už s tým potrestaný, že majú takú povahu a isto veľmi trpia.
1x kvakac