Pečené bravčové stehno

Bravčové stehno v slanine (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

,,Človek miení, pán Boh mení" Pôvodne som chcel robiť moravského vrabca, lebo lúbim bramborové knedlíky s výpekom z mäsa, ale akosi mi to nevyšlo... lacnejší boli iné suroviny

8 - 10
porcií
5 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny...
  2. Opláchnuté mäso si pokrájame na kusy cca 4 x 4 cm a každý omotáme plátkom slaniny .... Osolíme, orascujeme, opepríme podlijeme vodou a zakryte ide do trúby 200 °C.
  3. Po hodinke mäso obrátime.
  4. Pridáme na platky pokrájaný cesnak a zasa zakryté do trúby.
  5. Keď už máme mäso mäkšie ( moc nebude , je to stehno ) necháme ho v trúbe nezakryté trochu opiecť - foto neni , došla baterka.
  6. Trvalo to dlho, ale podarilo sa - chutilo ... DOBRÚ CHUŤ