Bravčové rezne na prírodno s cibuľkovými zemiakmi
Foto: zdenulla
Vždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som Zobraziť celý popisVždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som varila odoka
Suroviny
400 g |
|
1-2 ks |
|
100-150 g |
|
0,4 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
|
|
Cibuľkové zemiaky: | |
7-8 ks väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks veľká |
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Zatiaľ si v širšom hrnci na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Rezne jemne obalíme v múke a na cibuľke z oboch strán "obielime".
- 2
Posypeme mletou rascou a paprikou a zalejeme vodou tak, aby mäso mierne vytŕčalo. Pridáme trocha sušených hríbov podrvených na menšie kúsky. Dusíme domäkka cca 45 minút. Potom podľa toho koľko chceme mať omáčky dolejeme vývarom.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, do šťavy pridáme rozmrazené kuriatka a chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme. Na záver si z múky a vody (vývaru) pripravíme zátrepku, ktorou omáčku zahustíme. Zatrepanú omáčku ešte prevaríme a vrátime do nej mäsko.
- 4
Pripravíme si prílohu: Zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne osminky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj celú rascu. Na masle si do zlata orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme vodu a popučíme ich- nie úplne ako keď sa robí zemiaková kaša, ale kľudne môže ostať aj zopár celých kusov. Pridáme orestovanú cibuľku aj s maslom a dobre premiešame
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu