Bravčové rezne na prírodno s cibuľkovými zemiakmi

Autor receptu: zdenulla

Vždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som varila odoka

Postup

  1. Mäso si nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Zatiaľ si v širšom hrnci na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Rezne jemne obalíme v múke a na cibuľke z oboch strán "obielime".
  2. Posypeme mletou rascou a paprikou a zalejeme vodou tak, aby mäso mierne vytŕčalo. Pridáme trocha sušených hríbov podrvených na menšie kúsky. Dusíme domäkka cca 45 minút. Potom podľa toho koľko chceme mať omáčky dolejeme vývarom.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, do šťavy pridáme rozmrazené kuriatka a chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme. Na záver si z múky a vody (vývaru) pripravíme zátrepku, ktorou omáčku zahustíme. Zatrepanú omáčku ešte prevaríme a vrátime do nej mäsko.
  4. Pripravíme si prílohu: Zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne osminky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj celú rascu. Na masle si do zlata orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme vodu a popučíme ich- nie úplne ako keď sa robí zemiaková kaša, ale kľudne môže ostať aj zopár celých kusov. Pridáme orestovanú cibuľku aj s maslom a dobre premiešame
  5. Dobrú chuť!