Bravčové rezne na prírodno s cibuľkovými zemiakmi
Autor receptu: zdenulla
Vždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát
som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som varila odoka
Postup
- Mäso si nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Zatiaľ si v širšom hrnci na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Rezne jemne obalíme v múke a na cibuľke z oboch strán "obielime".
- Posypeme mletou rascou a paprikou a zalejeme vodou tak, aby mäso mierne vytŕčalo. Pridáme trocha sušených hríbov podrvených na menšie kúsky. Dusíme domäkka cca 45 minút. Potom podľa toho koľko chceme mať omáčky dolejeme vývarom.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, do šťavy pridáme rozmrazené kuriatka a chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme. Na záver si z múky a vody (vývaru) pripravíme zátrepku, ktorou omáčku zahustíme. Zatrepanú omáčku ešte prevaríme a vrátime do nej mäsko.
- Pripravíme si prílohu:
Zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne osminky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj celú rascu. Na masle si do zlata orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme vodu a popučíme ich- nie úplne ako keď sa robí zemiaková kaša, ale kľudne môže ostať aj zopár celých kusov. Pridáme orestovanú cibuľku aj s maslom a dobre premiešame
- Dobrú chuť!