Bravčové pliecko
Bravčové pliecko

Bravčové pliecko na znojemský spôsob fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 27. mája 2021
Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept)
Foto: kimlo

Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec. Odkedy ho mám, ušetril som veľa času, a používam ho čoraz častejšie. Samozrejme kto ho nemá, môže tento recept vyskúšať aj na sporáku.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
kúsok
3 ks
3 PL
3 PL
1 KL
200 ml (33 %)
1 PL
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso vcelku osolíme a okoreníme...

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... a prudko opečieme na oleji alebo masti zo všetkých strán.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme, a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom nasekaný cesnak.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pretlak a orestujeme.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, horčicu a orestujeme.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vývarom a povaríme 5 minút.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom vložíme do pomalého hrnca, prikryjeme a dusíme 4 hodiny na úrovni LOW.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po uvarení preložíme do hrnca, vyberieme mäso, šťavu zahustíme zápražkou z múky a oleja, pridáme nakrájané uhorky, hrášok, smotanu a povaríme 10 minút. Dochutíme soľou.

    Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kvakac
To áno takéto aj mne chutí. Mám odložený pekný kus pliecka, urobím aj ja v blízkej dobe. Tieto klasické jedla mám veľmi rád. Vďaka za inšpiráciu a recept.
kimlo
@kuko95 (27.5.2021 12:00)
Veru sa aj rozpadalo. Čaro pomalého hrnca spočíva aj v tom že aj z mäsa ako z podošvy spraví mäkkú lahôdku... :-)
45678
Super recept, tiež som naňho nazerala na Maspoma, ale Ty si vyskúšal, teda záruka dobrej chuti, teda v nedeľu aj u nás :-)