Bravčové pliecko na znojemský spôsob fotorecept
Foto: kimlo
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý Zobraziť celý popisRecept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec. Odkedy ho mám, ušetril som veľa času, a používam ho čoraz častejšie. Samozrejme kto ho nemá, môže tento recept vyskúšať aj na sporáku.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
200 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso vcelku osolíme a okoreníme...
-
2
... a prudko opečieme na oleji alebo masti zo všetkých strán.
-
3
Mäso vyberieme, a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom nasekaný cesnak.
-
4
Pridáme pretlak a orestujeme.
-
5
Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, horčicu a orestujeme.
-
6
Zalejeme vývarom a povaríme 5 minút.
-
7
Potom vložíme do pomalého hrnca, prikryjeme a dusíme 4 hodiny na úrovni LOW.
-
8
Po uvarení preložíme do hrnca, vyberieme mäso, šťavu zahustíme zápražkou z múky a oleja, pridáme nakrájané uhorky, hrášok, smotanu a povaríme 10 minút. Dochutíme soľou.
Určite bude chutiť aj bez smotany.
Veru sa aj rozpadalo. Čaro pomalého hrnca spočíva aj v tom že aj z mäsa ako z podošvy spraví mäkkú lahôdku... :-)