Bravčové mäso
Bravčové plece s párkami a sušenými hubami (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece nakrájané na kocky. Za stáleho miešania mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo.
- Keď pustí šťavu, prikryjeme ho a dusíme. Ochutíme soľou a koreninami podľa vlastnej chuti. Vlejeme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené vopred. Občas premiešame. Podľa potreby podlievame trochou vody.
- Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme vodu a na masti opražíme 1,5 lyžice hladkej múky. Zalejeme primeraným množstvom vody, aby šťava mala hustotu, akú chceme.
- K dusenému pliecku pridáme na kolieska nakrájané párky, miešame a chvíľu varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme lyžicu masla, aby sa roztopilo. Ochutnáme, dochutíme a odstavíme.
- Koštovka bola s čerstvým pečivom. Ako príloha budú varené zemiaky alebo cestoviny.
|