Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové plátky na šťave s korením gyros

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. augusta 2017

Mäsko je výborné, voňavé, u nás chutí každému.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 kusov
1 väčší ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením gyros. Sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita.

  2. 2

    Mäso vrátime späť do nádoby s opraženou cibuľou, pridáme trochu mletej červenej papriky, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Môžeme zahustiť solamylom, rozmiešaným v troche studenej vody.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

jack
Robila som tvoje mäsko dnes na obed.Len stehno som vymenila za kare.Fantastické,môžem len odporučiť.A keď už moja dcéra zjedla všetko čo mala na tanieri,tak to už je čo povedať:-)