Dusené bravčové mäso
Bravčové plátky na šťave s korením gyros
Autor receptu: mojaradost
Mäsko je výborné, voňavé, u nás chutí každému.
5 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Rezne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením gyros. Sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita.
- Mäso vrátime späť do nádoby s opraženou cibuľou, pridáme trochu mletej červenej papriky, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Môžeme zahustiť solamylom, rozmiešaným v troche studenej vody.
- Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!