Dusené bravčové mäso

Bravčové plátky na šťave s korením gyros

Autor receptu: mojaradost

Mäsko je výborné, voňavé, u nás chutí každému.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rezne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením gyros. Sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme dosklovita.
  2. Mäso vrátime späť do nádoby s opraženou cibuľou, pridáme trochu mletej červenej papriky, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Môžeme zahustiť solamylom, rozmiešaným v troche studenej vody.
  3. Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!