Dusené bravčové mäso
Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný obed alebo večera.
5-6 porcií |
25 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravené suroviny. Mäso umyjeme a osušíme.
- Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pokrájané mäso, trocha soli a restujeme, aby sa mäso zatiahlo zo všetkých strán. Zasypeme múkou, pridáme pretlak, podlejeme vínom, pridáme korenie, chilli. Dusíme pod pokrievkou za občasného miešania. Podľa potreby pokiaľ mäso nezmäkne podlejeme vývarom alebo horúcou vodou.
- Nakoniec vmiešame hrášok, ešte dochutíme soľou, korením podľa seba. Krátko necháme prejsť varom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť.